:
Breaking News

Mindkét Ferrari falnak ment a második szaúdi szabadedzésen

Mindkét Ferrari falnak ment a második szaúdi szabadedzésen

Az Aramco szaúdi olajtársaságot ért robbantásos támadás hatását eleinte csak az égett szag és a füst jelentette, de érezhetően nagyobb lehetett a pánik, hiszen a dzsiddai második szabadedzést megelőzően Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója megbeszélésre hívta a versenyzőket, akik közül állítólag többen jelezték a fenyegetettség miatt nem maradnának mindenáron a helyszínen.

Kapcsolódó Baleset vagy terrortámadás? Robbanás történt a Forma–1-es szabadedzés szomszédságában Felrobbant egy kőolajipari létesítmény a Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne közelében.

A második szabadedzésen ismét Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája érte el a legjobb köridőt, aki mögött ezúttal is a címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) lett a második, a harmadik leggyorsabb pedig Leclerc csapattársa, Carlos Sainz Jr volt. A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) az ötödik legjobb időt autózta.

Following both drivers kissing the wall they won’t resume this session due to damages.#SaudiArabianGP #FP2 pic.twitter.com/soVHd33J99

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) March 25, 2022

A pénteki második gyakorláson többen hibáztak és falnak ütköztek, köztük a Ferrari két pilótája. Leclerc emiatt az utolsó bő negyedórában már nem is ült be autójába.

Szaúdi Nagydíj, 2. szabadedzés

1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:30.074 perc
2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:30.214
3. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:30.320
4. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:30.360
5. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:30.513
6. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.664

Az edzés végén a verseny szervezői közölték, hogy a Szaúdi Nagydíjat a tervek szerint rendezik meg.

Tisztában vagyunk a dzsiddai Aramco elleni támadással, továbbra is kapcsolatban állunk a szaúdi biztonsági hatóságokkal, valamint az FIA-val, hogy garantáljuk a biztonságot. A versenyhétvége a tervek szerint folytatódik, a vendégeink biztonsága a fő prioritás, szeretettel várjuk a szurkolókat.

– olvasható a közleményben.

The post Mindkét Ferrari falnak ment a második szaúdi szabadedzésen first appeared on 24.hu.