:

Úgy tűnik, az Anonymous nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól lopott fájlokat

Úgy tűnik, az Anonymous nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól lopott fájlokat

28 gigabájtnyi adat került nyilvánosságra az orosz központi bankról – írja a Hackread. Ezt a @Thblckrbbtworld Twitter-profil, az Anonymous egyik alcsoportja jelentette be tegnap.

 

“We distributed these documents to various points of the internet. If the links are censored, we will share them on different links.”

1)https://t.co/lJ5TVUTneG

2)https://t.co/q87rA0MVYY#Anonymous pic.twitter.com/9wwmN7n26l

— The Black Rabbit World (@Thblckrbbtworld) March 25, 2022

Az Anonymous pár nappal korábban jelentette be, hogy sikeresen feltörte az oroszok legnagyobb bankját. A hackelés az OpRussia művelet része, amellyel az ukránokat akarják támogatni az orosz-ukrán háborúban.

Kapcsolódó Az Anonymous állítólag meghackelte az oroszok központi bankját A csapat Twitteren azzal fenyegetőzött, hogy a következő 48 órán belül nyilvánosságra hozza a fájlokat.

A Twitteren a @YourAnonNews, az Anonymous mozgalom egyik legnagyobb közösségimédia-képviselője is megerősítette a feltörést, és kijelentette, hogy „az orosz központi bank feltörését megerősítették, és hamarosan közzéteszik a DDoSecrets-en keresztül”.

A fájlokat bárki letöltheti. 

A Hackread megpróbálta átnézni a dokumentumokat, de az elképesztő mennyiség miatt szinte lehetetlen mindent átfésülni. A nyilvánosságra hozott fájlok évekre visszamenő pénzügyi nyilvántartásokat tartalmaztak, egészen 1999-ig visszamenőleg. Ezen felül különböző számlák, belső kommunikációs dokumentumok, feljegyzések, bankszámlakivonatok, különböző bankok részvényeseinek neve, banki engedélyek, láthatóan kiemelt ügyfelek/ügyfelek nevei, címei is megtalálhatók a fájlok között.

A központi bank az Orosz Föderáció monetáris politikájáért és a fizetési rendszer működésének biztosításáért felelős. Feladata a nemzeti valuta, a rubel stabilitásának védelme is. Ezért a hálózatai ellen irányuló bármilyen támadás pusztító lehet.

Nagy Nikoletta további cikkei Két hét alatt lebontja a műanyagot ez a tengeri gombaEgy tinédzser lehet a Microsoftot is feltörő hackercsoport fejeAz eddigi legősibb óhéber szövegre bukkantak Izraelben

The post Úgy tűnik, az Anonymous nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól lopott fájlokat first appeared on 24.hu.