:
Breaking News

5 hely Budapesten, amit minden kutyagazdinak ismernie kell

5 hely Budapesten, amit minden  kutyagazdinak ismernie kell

Hogy mi kell a kutya boldogságához? Finom falatok, rengeteg játék és a minél több idő a gazdival. Szerencsére Budapest évről évre erősebb ebben: egyre több vendéglátó egység és munkahely engedi be a négylábúakat, és hónapról hónapra nyílnak a kutyákra szabott élményparkok is. Most összegyűjtöttem ötöt, amit érdemes meglátogatni, ha szeretnél a kedvenced kedvében járni.

Flash kutyapékség

A Páva utcai kutyapékség az a hely, ahova okvetlen be kell térned, ha egy kiadós fürdetés vagy az állatorvos után ki szeretnéd engesztelni valamivel a négylábúd. Tapasztalatból mondom, hogy itt minden állat korrupttá válik, ami nem is csoda abban az aprósütemény/kutyakeksz/kutyatorta kánaánban, amit a Flash kínál. A csirkemájas pupcake, a mogyoróvajas torta és a sütinyalóka láttán még a mi nyálunk is összefut, a ‘szarzabálóknak’ torta pedig azon ínyenceknek való, akik rendszeresen eltűnnek a városligeti susnyásában, hogy aztán nyakig emberi ürülékben térjenek vissza (a gazdit ezzel mélyen traumatizálva).

Forrás: Flash Kutyapékség/Facebook

Top-Pancs kutyapark

Budapest első fedett kutyaparkja valódi oázis a négylábúaknak. Van itt napközi − ahol a kutyák szakszerű felügyelet mellett, játékkal tölthetik a napot, amíg dolgozunk, van oktatás − ahol képzett trénerek segítik a szocializálást, úszás − ami egy teljes zacskó jutalomfalat okozta boldogsággal is felér, fizioterápia és kutyamasszázs − ha egészségügyi problémákra keresel megoldást, és még a kutyád születésnapi buliját is megszervezheted, ha az elvakultabb gazdik közé tartozol. Egy szó mint száz: a Top-Pancs egyszerre alkalmas szórakozásra, edukációra és egészségfejlesztésre, ráadásul mindezt profi szakemberek segítik.

Top-Pancs Kutyapark/top-pancs.hu

Kutya egy hely

Ha betérnél egy kávéra valahova, de a kutyád túl izgága ahhoz, hogy a lábadnál várja ki a session végét, a Kutya egy helyet nektek találták ki. Míg te a földszinti részen meetingelsz vagy sütizel, az alsó szinten nem túl nagy, de annál komfortosabb játszótéren barátkozhat és birkózhat a kutyád új pajtásaival és az aktuális babysitterrel. Ha pedig túl zűrös a napod ahhoz, hogy kellőképpen lefáraszd Buksit, a Kutya egy hely napközijében reggeltől délutánig tartó ügyeletet és városligeti sétát is vállalnak.

Forrás: Kutya egy hely/Facebook

Wash&Vau

Valószínűleg hatalmasat csalódna bennem a kutyám, ha tudná, hogy egy önkiszolgáló kutyamosó hálózatot is felraktam listára, de a sorstársiasság jegyében muszáj gondolnom azokra a gazdikra, akiknek sárban úszik a lakása minden séta után. Ha eleged van abból, hogy az otthoni kádban próbálod benntartani a kutyád, aki minden erőt bevetve próbál kitörni onnan, hogy aztán az egész lakást habfürdőbe áztassa, érdemes megkeresni a legközelebbi Wash&Vaut, ahova az éjszaka közepén is beviheted a kedvenced. A kutyamosóban profi ápolószerek, szakszerű szárító és fülvédő vár titeket, így garantáltan a kutyusnak is komfortosabb lesz az élmény.

Wash&Vau/Facebook

Anjuna Ice Pops

„Minden ember életében van egy olyan nemes ügy, amitől gyorsabban ver a szíve. A mi esetünkben úgy alakult, hogy ez négy lábon, csaholva szalad felénk” − írja magáról az Anjuna megálmodója, aki egy indiai utazás során ihletődött meg, és hozta létre a hiánypótló cukrászdát 7 évvel ezelőtt. Amellett, hogy az Anjunában gazdi és kutya egyaránt vígan jégkrémezhetnek − utóbbiaknak kifejezetten ajánljuk a Pupsicle-t − , a vállalkozás az örökbefogadást is népszerűsíti az Anjuna a Kutyákért Alapítvánnyal, valamint a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát csapattal, akikkel immár 3 éve dolgoznak együtt.

Forrás: Anjuna Ice Pops/Facebook

The post 5 hely Budapesten, amit minden kutyagazdinak ismernie kell first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés