:

Babaváró hitel: az ingyen pénz már alap – mutatjuk, mit kínálnak még pluszban a bankok

Babaváró hitel: az ingyen pénz már alap – mutatjuk, mit kínálnak még pluszban a bankok

Egymásra licitálva versengenek a bankok azért, hogy a gyereket vállalók náluk vegyék fel az egyébként kamatmentesen igényelhető babaváró hitelt – foglalja össze a Bank360 a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében. Nemhogy a százezer forint ajándék pénz az alap, de akár kétszázezerig is feltornászható ez az összeg. Sőt, van olyan bank, ahol még a babaholmik vásárlásához is adnak kedvezményt.

Ahogy a portál fogalmaz, a kamatmentesen tízmillió forintos hitelt fedezet nélkül másként csak a mesében kaphat az ember, nem a bankban. A hitel felvételéért kínált extra kedvezmények is csak arra erősítenek rá hogy megéri bankoknak a fiatal gyerekeseket a babaváróval hosszú időre magukhoz kötniük.

Mint azt március elején a Forbes.hu-n is megírtuk, januárban minden eddiginél alacsonyabb összegben folyósítottak a kedvezményes babaváró hitelből, a gyermekvállalási cél megszegéséhez pedig egyre magasabb büntetőkamatok társulnak. Ha a kamatok megugrása tartós marad, az ötmilliós büntetési tétel is eljöhet a nyáron.

A háború elhozhatja az ötmilliós babaváróhitel-bírságot is

A Bank360 összeszedte, hogy milyen kedvezményeket kínálnak a bankok a babaváró hitelért cserébe:

Budapest Bank

Habár 2022. március 31-ével összeolvadnak az MKB Bankkal, az állami kamattámogatással igénybe vehető babaváró kölcsön továbbra is a jelenlegi feltételekkel lesz elérhető. Mindeközben az MKB Bank átmenetileg felfüggesztette az értékesítést.

A bank a hitelt igénylőknek 130 ezer forintos jóváírást kínál, ehhez a felvett hitelösszegnek el kell érnie legalább a 9 millió forintot. Az akció 2022. március 21-től elérhető, és a 2022. június 30-ig hiánytalanul befogadott kölcsönkérelmekre vonatkozik. Az ajánlatot áprilistól már az MKB Bank kínálatában kell keresni.

CIB Bank

120 ezer forint jóváírást kínálnak a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek. Az akció 2022. február 1. és 2022. március 31. között érvényes. További feltétel, hogy a kölcsön folyósítása legkésőbb 2022. május 13-ig megtörténjen.

Erste Bank

Visszavonásig érvényes a hitel igényléskor igénybe vehető, 100 ezer forintos, egy összegben jóváírt kedvezmény. Ha emellé Erste Max Hitelkártyát is igénylünk Babaváró csomaggal, akkor az első évben 10 százalék visszatérítést kaphatunk az öt vezető bababoltnál történt vásárlások után. 

Gránit Bank

120 ezer forint jóváírás érhető el, ha 2022. április 29-ig hiánytalan babaváró hitel igénylést ad le a házaspár. A folyósításnak 2022. június 30-ig meg kell történnie, a bank pedig a folyósítást követő hónapban írja jóvá a kedvezményt. 

K&H Bank

Itt szintén 120 ezer forint jóváírást kínálnak a babaváró hitelt igénylőknek, 2022. április 30-ig. A folyósításnak 2022. május 31-ig kell megtörténnie, a felvett hitelösszegnek pedig el kell érnie a 10 millió forintot. Az összeget 2022 júniusában fogja jóváírni a bank. 

A K&H-nál ennél magasabb összegű kedvezményre is szert lehet tenni, ha a babaváró hitel mellé támogatott lakáscélú hitelt, avagy zöld hitelt vagy a csok-hoz kapcsolt kamattámogatott lakáshitelt is igénylünk. 2022. február 15. és 2022. április 30. közötti K&H NHP Zöld Otthon lakáshitel vagy csok-hitelt igénylése esetén, ha 2022. augusztus 31-ig megtörténik a hitel folyósítása, továbbá a babaváró hitel hitelösszege eléri a 10 millió forintot, az további 80, de akár 160 ezer forint jóváírást is jelenthet. 

A jóváírásra 2022 szeptemberében kerül sor, mértéke:

10 és 20 millió forint közötti lakáshitel hitelösszeg esetén 80 000 forint,20 millió forintot elérő lakáshitel hitelösszeg esetén 160 000 forint.

OTP Bank

2022. március 11. és május 15. között 80 ezer forint jóváírást adnak az ügyfeleknek. Az akció minden babaváró kölcsönt igénylő ügyfél számára érvényes, függetlenül attól, hogy a promóciós időszakot megelőzően rendelkezett-e OTP lakossági bankszámlával. A kedvezményt a szerződésben szereplő bankszámlára (törlesztőszámlára) írják jóvá, legkésőbb a folyósítást követő hónap 10. napjáig.

Raiffeisen Bank

Új és meglévő ügyfeleknek is kínálnak jóváírási akciót:

a raiffeisenes ügyfelek 70 ezer forintos jóváírásra számíthatnak,az új ügyfelek pedig 50 ezer forintra.

Új ügyfélnek azok minősülnek, akik 2021. november 1-jén nem rendelkeztek Raiffeisen lakossági vagy prémium bankszámlával. A kölcsönt 2022. május 31-ig kell igényelni, a jóváírás pedig a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül történik meg.

Unicredit Bank

2022. augusztus 31-ig hirdették meg az akciót, az elérhető kedvezmény 120 ezer forint. Az akciót az új ügyfelek vehetik igénybe; a kategóriába azok számítanak bele, akik a hiteligénylés befogadásának időpontjában nem rendelkeznek Unicredit lakossági bankszámlával, vagy rendelkeznek, de annak a szerződését 2022. január 1-jén, vagy azt követően kötötte.

Takarékbank 

Itt is egyösszegű kedvezményt kínálnak azoknak, akik legalább 9 millió forint babaváró hitel vesznek fel, legkésőbb 2022. június 30-ig. A kedvezmény összege 130 ezer forint, amit a hitel folyósítását követő hónap végéig ír jóvá a bank a pénzintézetnél vezetett számlán.

The post Babaváró hitel: az ingyen pénz már alap – mutatjuk, mit kínálnak még pluszban a bankok first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés