:

„Kész vagyok veled új életet kezdeni!” – használt ruhák kapnak második esélyt az Auchanban

„Kész vagyok veled új életet kezdeni!” – használt ruhák kapnak második esélyt az Auchanban

Forradalmi lépésre szánta el magát az Auchan, március közepétől ugyanis új esélyt ad a jó minőségű használt ruháknak. A second hand piac növekedése szükséges és nem is meglepő, hiszen újabban nagyon sokan választják az öltözködésnek ezt a sokkal fenntarthatóbb formáját. Ha jó minőségű használt ruhák mellett teszed le a voksod, akkor nem csak a környezetednek, de a pénztárcádnak is kedvezel vele.

A textilipar működése komoly környezetszennyezést von maga után, hatására erősödik a vízszennyezés, az üvegházhatásúgáz-kibocsátás és hulladéklerakók telítettsége is. A ruhák folyamatos gyártása pedig a textilhulladék mennyiségét is jelentősen megnöveli. Veled is előfordult már, hogy egyre csak halmoztad fel a ruhadarabokat, mígnem már hely sem maradt az újabbaknak? Sajnos sokan esünk ebbe a hibába, a gyorsan változó kínálat folyamatos vásárlásra csábít bennünket, így ruháink egy része alig használtan, vagy akár teljesen újonnan a kukában landol. Az Auchan pontosan erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet, ezért döntött úgy, hogy ruhakínálatában mostantól second hand kollekció is lesz, mely az Új Élet by Auchan nevet kapta.  

Az úttörő kezdeményezés március 16-án indult el hét Auchan áruházban: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Szigetszentmiklóson és Maglódon. A használt ruhák ízléses elrendezést kapnak, a választék pedig széles és minőségi, a baba- és gyerekruháktól kezdve a nőknek és férfiaknak való darabokig minden megtalálható lesz.

Összesen 160 márka trendi termékei közül lehet majd válogatni. A gondosan ellenőrzött, átválogatott, jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után egyenként csomagolva, címkézve érkeznek, és felakasztva kerülnek majd az áruházakba. Az Új Élet by Auchan kollekció darabjainak árai 600 forinttól kezdődnek és 3300 forintig terjednek.

 Az Auchan kiemelten kezeli a fenntarthatóság kérdését, és vásárlóit is szeretné erre a szemléletre ösztönözni. A vállalat régóta az „együtt erősebbek vagyunk” elvet képviseli, és minél többen választjuk ezt az utat, annál nagyobb mértékben csökkenthetjük a környezetünket ért terhelést. Az Új Élet by Auchan kollekció kiváló lehetőség arra, hogy tudatosabban vásároljunk, a tavaszi ruhatárunkban pedig már mi is új életet adhatunk néhány second hand darabnak. Az újítást ráadásul egy nagyon kedves és szórakoztató kampány kíséri, a plakátokon ugyanis a társkeresőket idéző szövegekkel találkozhatunk: „egyenes fazon vagyok, kimondom: a tiéd akarok lenni”, mondja egy divatos csőszárú farmer, vagy éppen egy széldzseki mellett olvashatjuk, hogy „légy az új társam és a széltől is megóvlak”.  

The post „Kész vagyok veled új életet kezdeni!” – használt ruhák kapnak második esélyt az Auchanban appeared first on BellaCafe.hu.