:
Breaking News

Will Smithnek kellett egy nap, de lenyugodott, bocsánatot kért

Will Smithnek kellett egy nap, de lenyugodott, bocsánatot kért

Eltelt egy nap, és itthon is még mindig ez a főtéma, nem a magyar díjazott. Ez mindent elárul az idei Oscarról.

Valljuk be, valamivel felemelőbb érzés volt a 2016-os Oscar-díjátadó után napokig (hetekig, hónapokig?) a Saul fia aranyszobrocskájáról, vagy 2017-ben a Mindenki meglepetéssikeréről beszélgetni, mint most arról, amiről. Szegény Sipos Zsuzsanna, a Dűne friss Oscar-díjas berendezője persze nem tudhatta, hogy erre az estére itthon is inkább egy kijózanító pofon miatt fognak emlékezni többen.

Oscar-nyertesek: történelmi legjobb film, magyar díjazott és egy sokkoló saller Will Smithtől

Miután Will Smith a magyar idő szerint hétfő hajnali gálán a színpadra viharozva kiosztott egy csicskalángost Chris Rock komikusnak, amiért az Smith felesége, az alopeciában szenvedő Jada Pinkett Smith kopasz frizurájával viccelődött, Smith másodjára is bocsánatot kért. Először ugye aznap este, a legjobb férfi főszereplő díjának átvételekor tette ezt meg, de akkor még nem említette Rockot. Az Instagramján immáron erre is sort kerített.

Smith többek közt arról ír, hogy a hajhullást okozó autoimmun betegséggel való viccelés neki „már túl sok volt érzelmileg”. Az erőszak minden létező formáját „mérgezőnek és destruktívnak” tartja, viselkedését pedig „elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak”.

Ezért szeretne „nyilvánosan” is bocsánatot kérni Rocktól, mondván, „túlmentem egy határon”.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés

A Variety egyébként azt írja, hogy Rock rögtönözte a poént Pinkett Smith kopasz frizurájáról, nem volt előre megírva, hogy „szeretlek, Jada, alig várom a G.I. Jane 2.-t” (utalva ezzel az 1997-es G.I. Jane című akciófilmből Demi Moore főszereplő szintén kopasz fejére).

Hogy közben mi történt az elmúlt 24 órában?

Azon kívül persze, hogy mind a filmiparban, mind a filmrajongók körében folyamatos vita tárgyát képezi az eset. A The New York Times összefoglalta:

A Los Angeles Times értesülései szerint Rock (még) nem jelentette fel Smitht a Los Angeles-i rendőrségnél.Az Oscart szervező Akadémia hivatalos vizsgálatot indított az ügyben. A szabályzatuk természetesen tiltja az ehhez hasonló viselkedést.

Szóval könnyen lehet, hogy a pofon Smith akadémiai tagságának felfüggesztésébe, sőt akár beszüntetésébe kerülhet.

Úgy hírlik források szerint, hogy a sokkoló saller után tényleg fontolóra vették, hogy Smitht kivezetik a gála otthonául szolgáló Dolby Színházból. Csakhogy nyakukon volt a férfi főszereplők kategóriája, ahol a színész abszolút favoritnak számított, másrészt az élő közvetítés miatt sem merhettek ilyen drasztikusat lépni.A Nielsen jelen állás szerint 15,4 millió tévénézőt mért Amerikában a gálaműsornak, ami 56 százalékos javulás a tavalyi közvetítéshez képest. Még ha ez a két gála is most a díj történelmének legkevésbé nézett közvetítései.

Azt az előzetes mérésekből nyilván nem tudni, hogy a pofonnak milyen hatása volt a nézettségi görbére.

Kapcsolódó cikk a Forbes.hu-n:

Mit keresett magyar vadas és csirkepaprikás az Oscar afterpartiján?

Borítókép: Will Smith amerikai színész kezében a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal a Vanity Fair magazinnak a 94. Oscar-gálát követő fogadásán Beverly Hillsben 2022. március 27-én. Smith a Richard király című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini

The post Will Smithnek kellett egy nap, de lenyugodott, bocsánatot kért first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés