:

Készülőben a szuperbank, holnaptól nagy változás előtt a Budapest Bank ügyfelei

Készülőben a szuperbank, holnaptól nagy változás előtt a Budapest Bank ügyfelei

Megkezdődik csütörtökön a bankösszeolvadás: első lépésben a Budapest Bank olvad be az MKB Bankba, majd 2023 májusában a Takarék Csoport tagjai is. Az egyesülés miatt április 4-én bankszünetet tartanak, de az ügyfeleknek semmi tennivalójuk nem lesz.

A Portfoliónak Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese részletezte a tudnivalókat. A legfontosabb, hogy a Budapest Bank ügyfelei MKB-sok lesznek csütörtöktől.

Ginzer Ildikó a Forbes Legbefolyásosabb magyar nőket bemutató legutóbbi listáján üzlet kategóriában a 7. helyre került.

Budapest Bankos vagyok, mit kell tennem?

Semmit:

a szerződések nem változnakmegmaradnak a jelenlegi bankszámlákhasználatban maradnak a bankkártyáknem történik semmilyen kamat- és díjváltozásérvényben maradnak az eddigi kondíciók

Több honos ATM

Az egyesült MKB Bank, sőt már a Takarékbank ügyfelei is a több, mint 1000 ATM-ből álló teljes hálózatot a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért használhatják készpénzfelvételre.

Április 1-je és 4-e között valósul meg az átállás, április 5-étől, keddtől pedig már 66 város 143 fiókjában várják az ügyfeleket.

Az első hétvége

Az egyesülés miatt április 4-én, pénteken bankszünnapot tartanak, a jogi egyesüléshez kapcsolódó minden technikai jellegű és informatikai átállási folyamat megvalósul április első hétvégéjén.

Pénteken a fiókhálózat a normál menetrend szerint kinyit, de rövidített, 12 óráig tartó nyitvatartással üzemelnek majd a fiókok. Április 2-án és 3-án az azonnali fizetési rendszert érintő bankszünnap lesz, és nem lesznek elérhetőek az elektronikus csatornák sem, csak a vasárnap esti órákban. Az internetes és nem fizikai kártyával történő vásárlásoknál lehet ezen időszakban szolgáltatáskimaradás.

Ezt egy komplex jogi, technikai, informatikai felkészülési folyamat követi majd a Takarék Csoport 2023 májusában várható beolvadásáig. Ősszel egy teljesen új technológiai platformot vezetnek be, ebben a Thought Machine nevű technikai szolgáltató lesz a partnerük.

A márkanév megy, arculati elemek maradnak

A Budapest Bank mint márkanév teljesen megszűnik, egyes arculati elemei azonban még az ügyfelek eligazodása érdekében megmaradnak az eddigi Budapest Bank-fiókok többségében.

Megszületett a pontos időzítés a Mészáros-féle szuperbank létrejöttéhez

Harmonizált termékpaletta április 5-től

Az elmúlt időszak részben a termékharmonizációról szólt: az MKB és a Budapest Bank mellett még a Takarék Csoport termékpalettájáról is kiválasztották a sikeres, a z ügyfelek számára legkedvezőbb termékeket.

A leánycégek nem érintettek

Az április 1-jei jogi fúzió a leánycégeket nem érinti, a Budapest Bank leánycégeinek új tulajdonosa azonban az MKB Bank lesz. E cégek fúziójának az előkészítése zajlik, a háttérmunka elkezdődött, zajlik, a fúzió a következő hónapokban történhet majd meg.

Még titok az új márkanév és arculat

Még folyik a kreatív munka, várhatóan 2023-tól használják a három bank összeolvadásából születő szuperbank nevét és arculatát.

Borítókép: Ginzer Ildikó Forrás: MKB

Kapcsolódó:

Példátlan egyesülés a magyar lízingpiacon: újabb lépés Mészáros szuperbankja felé

 

The post Készülőben a szuperbank, holnaptól nagy változás előtt a Budapest Bank ügyfelei first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés