:
Breaking News

Az orosz visszavonulás: 134 500 sorköteles katonát rendeltek be

Nehéz eldönteni, hogy mikor trükközik Moszkva és mikor mond igazat. Az biztos, hogy egyelőre nem csak a Donbaszra koncentrálnak az oroszok. 

A döntés 

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a rendeletet, amely alapján július 15-ig 134 500 sorköteles újoncot hívnak be az orosz hadseregbe. A Kreml azt mondta, az új katonák közül senkit nem küldenek Ukrajnába (a háború első hetében is volt rá példa ugyanakkor, hogy azt mondták, sorkatonákat nem vezényelnek a frontra, később kiderült, hogy ez mégis megtörtént). 

Háttér 

Az oroszok korábban azt jelentették be, hogy a keleti Donbaszra fognak összepontosítani, és visszaveszik a tűzerőt Kijevben és Csernyihivben, a nyugati frontról visszavonulnak. A két várost ugyanakkor továbbra is ágyúzzák, miközben Csernobil alól tényleg visszavonták a csapatokat, igaz, korlátozott számban. A brit hírszerzés szerint komoly harcok várhatóak Kijev külvárosában a következő napokban, bár a legtöbb szakértő abban egyetért, hogy Kijev bevétele nem lehet reális cél az oroszoknak.

A most besorozottak frontra küldésének politikai kockázata is lehet, nehogy a hátországban elterjedjen, hogy valójában nem áll olyan jól az orosz hadsereg Ukrajnában, mint ahogy a putyini propaganda állítja azt. 

 

The post Az orosz visszavonulás: 134 500 sorköteles katonát rendeltek be first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés