:

Egyet találhatsz, kinél bankol mostantól a Roszatom

Egyet találhatsz, kinél bankol mostantól a Roszatom

Az orosz bank kilőve, maradt tehát a készülő magyar szuperbank.

Számlát nyitott március 21-én a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc résztulajdonában levő MKB Bankban a Paks 2.-t építő Roszatom orosz atomenergetikai konszern hazai leánycége, a Rosatom Central Europe Kft. – szúrta ki a 444 a nyilvános adatbázisokban.

Honnan dobbantottak?

A Roszatom regionális központja 2020 elején költözött Budapestre, akkor a szintén orosz hátterű Sberbank lett a számlavezetője. Csakhogy az orosz-ukrán miatt nemrég visszavonták a pénzintézet engedélyét, így jutott végül a Rosatom Central Europe az MKB-hoz.

Hová érkeztek?

Mindez a nagy bankösszeolvadás közepette történt, készülőben ugyanis a magyar szuperbank. Olyannyira, hogy a mai naptól, ahogy azt a Magyar Bankholdig standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, a Budapest Bank ügyfelei immáron MKB-sok lesznek. Az egyesülést még tavaly decemberben jelentették be.

Minden friss tudnivaló itt található.

Készülőben a szuperbank, holnaptól nagy változás előtt a Budapest Bank ügyfelei

Mészáros és Mészáros és Paks 2.

Mészáros Lőrinc vállalkozásai az elmúlt években több közbeszerzést is elnyertek a Paks 2.-beruházással kapcsolatban: például a Mészáros és Mészáros Kft. a Paár Attila-féle West Hungária Bau Kft.-vel építheti meg a Paks 2.-höz tartozó F7 jelű portát nettó 3,4 milliárd forintért, írta meg tavaly az Átlátszó.

Még egy kis MKB

Nemrég azzal kapcsolatban írtunk az MKB-ról, hogy 10,6 millió euró hitelt kapott tőlük Marine Le Pen francia szélsőjobboldali elnökjelölt a kampányára.

Kapcsolódó cikk a Forbes.hu-n:

Én nem temetném Paks II.-t, de az oroszok könnyen eltemethetik magukat a projektben – interjú Aszódi Attilával

Borítókép: Mészáros Lőrinc Orbán Viktor kormányfővel. Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

The post Egyet találhatsz, kinél bankol mostantól a Roszatom first appeared on Forbes.hu.