:
Breaking News

Népirtást követtek el az oroszok? Még keményebb szankciók jöhetnek a nyugati országoktól – Itt vannak a háború legfontosabb hírei vasárnap

Népirtást követtek el az oroszok? Még keményebb szankciók jöhetnek a nyugati országoktól – Itt vannak a háború legfontosabb hírei vasárnap

Az orosz csapatok kivonulását követően Ukrajna visszafoglalta az egész kijevi régiót. Az ukrán vezérkar szombat esti Facebook-üzenetében pedig azt közölte, hogy az orosz légi- és rakétacsapások intenzitása is alábbhagyott. Ugyanakkor Volodimir Zelenszkij ukrán államfő szokásos videóüzenetében azt állította, Oroszország célja most már az, hogy megszállja Ukrajna keleti és déli részét. Vasárnap esti nyilatkozatában az ukrán elnök népirtással vádolta meg az orosz hadsereget a Bucsa településen talált tömegsír miatt.

Az elmúlt órák legfontosabb hírei:

1. Az ukrán erők visszavették az ellenőrzést a kijevi régió teljes területe felett.
2. Ukrajna nagy árat fizethet a kijevi régióért, Volodimir Zelenszkij szerint az orosz csapatok megszállhatják Ukrajna déli és keleti részét.
3. Beszámolók szerint küszöbön állhat a Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó.
4. Litvánia lett az első EU-s ország, amely teljesen leállította az orosz földgáz használatát.
5. Kaczynski kijelentette: Lengyelország nyitott amerikai atomfegyverek állomásoztatására.
6. A vasárnap megjelent felvételek szerint a Kijev melletti Bucsában súlyos bűncselekményeket követtek el orosz katonák. Vezető német politikusok már most a szankciók szigorítását ígérik az eset nyomán.

Hirdetés

Cimkék

Keresés