:

Milliók jöttek össze a Zelenszkijt formázó LEGO figurából

Milliók jöttek össze a Zelenszkijt formázó LEGO figurából

145 000 dollárt, azaz több, mint 50 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtött a Citizen Brick a Volodimir Olekszandrovics Zelenszkijt ábrázoló minifigurák és apró Molotov-koktélok árusításával – írja a Brickfanatics. Az eredeti LEGO alkatrészeket átalakító, a dán játékgyártótól teljesen független kereskedő még március elején indított különleges akciót, melynek keretében az említett figurák és kiegészítők eladásából befolyó összeget ukránok megsegítésére ajánlotta fel. Egy Molotov-koktél 10 (~3600 Ft), míg a Zelenszkij figura 100 dollárba (~36 000 Ft) került.

Kapcsolódó Azonnal elkapkodták a Zelenszkijt formázó LEGO figurákat Természetesen rövid időn belül elkelt az összes.

A saját készítésű LEGO figurák és az apró Molotov-koktélok hatalmas sikert arattak, az eslő 24 óra alatt készült mennyiséget szinte azonnal elkapkodták a vásárlók, 16 ezer dollárt, azaz közel hatmillió forintot gyűjtve a Direct Relif nevű szervezet számára. Az akció sikerén felbuzdulva, és a hatalmas érdeklődést látva a Citizen Brick ezt követően egy második akciót is hirdetett, aminek a végén már 145 ezer dollárra rúgott az eladásokból befolyt összeg.

Citizen Brick / Facebook

A bevételt kapó Direct Relif arra specializálódott, hogy krízishelyzetben orvosi segítséget nyújtson a világ bármely pontján, és a szervezet az elmúlt hat hónapban 26 millió dollár értékben nyújtottak egészségügyi segítséget Ukrajnának és jelenleg is együtt dolgoznak az ukrán Egészségügyi Minisztériummal, hogy egészségügyi csomagokat biztosítsanak az országban.

Birkás Péter további cikkei Új adatátviteli technológiát vezet be itthon a VodafoneMagyar fotós keltette életre a legendás DeLorean LEGO verziójátLetartóztatták a férfit, aki Apple órával követte a barátnőjét

The post Milliók jöttek össze a Zelenszkijt formázó LEGO figurából first appeared on 24.hu.