:

Az Anonymous megnevezett 120 ezer Ukrajnában harcoló oroszt

Az Anonymous megnevezett 120 ezer Ukrajnában harcoló oroszt

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport azt állítja, ők jutottak hozzá azon 120 ezer orosz állampolgár személyes adatához, akik jelenleg is Ukrajnában harcolnak, vagy harcoltak – írja a HVG a LadBible cikkére hivatkozva. A kiszivárgott információk között lakcímek, nevek, útlevélszámok, születési dátumok, illetve a katonai egységre vonatkozó adatok is megtalálhatók.

Statement: Personal data of 120,000 Russian soldiers fighting in Ukraine was leaked –
https://ddosecrets[.]com/wiki/Russian_soldier_leak
All soldiers participating in the invasion of Ukraine should be subjected to a war crime tribunal.

— Anonymous (@YourAnonNews) April 3, 2022

A hackercsoport állásfoglalásában az is olvasható, hogy az ukrajnai invázióban résztvevő valamennyi orosz katonát háborús bűnök miatt bíróság elé kell állítani. Az Anonymous az orosz-ukrán háború kirobbanása óta különösen aktív: korábban a Putyin elleni lázadásra szólították fel az oroszokat, megfenyegették az orosz elnököt, és állítólag nemcsak meghackelték az orosz központi bankot, de úgy tűnik nyilvánosságra is hozták az onnan szerzett adatokat.

Birkás Péter további cikkei Milliók jöttek össze a Zelenszkijt formázó LEGO figurábólÚj adatátviteli technológiát vezet be itthon a VodafoneMagyar fotós keltette életre a legendás DeLorean LEGO verzióját

The post Az Anonymous megnevezett 120 ezer Ukrajnában harcoló oroszt first appeared on 24.hu.