:

Ha nagy kijelzős Apple okostelefont szeretne, akkor az iPhone 13 Pro Max ideális választás (X)

Ha nagy kijelzős Apple okostelefont szeretne, akkor az iPhone 13 Pro Max ideális választás (X)

Az első iPhone 2007-es piacra dobása óta az Apple a Samsung, a Google és a Huawei mellett az egyik legnépszerűbb okostelefon -gyártó lett szerte a világban, a nagy display-jel rendelkező iPhone 13 Pro Max pedig még mindig igen népszerű. A márka minden évben a csúcstechnológiát felvonultató telefonok új sorozatát dobja piacra, amelyek a csúcskategóriástól a megfizethetőbb modellekig terjednek. A legújabb technológia vonzereje ellenére a költségek valószínűleg nagy szerepet játszanak a megfelelő telefon kiválasztásánál, ezért ügyeljen arra, hogy pontosan mérlegelje, milyen új funkciókat kaphat a pénzéért. Például egy újabb modell adhat-e plusz kamerát, és valóban szüksége van-e erre a készülékre?

Az iPhone 13 Pro Max kijelzője megosztó lehet

Az iPhone 13 Pro Max nagy 6,7 hüvelykes OLED-képernyővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy mindenkinek hasznos kelléke, akinek elég nagy okoseszközre van szüksége, legyen szó filmnézésről, vagy remek fényképek készítéséről.

Míg a hatalmas kijelző egyesek számára áldás lehet, másoknak hátrányt jelent, különösen azoknak, akik szeretik a nadrágzsebbe csúsztatni a telefont, és így dolgozni vagy élni mindennapjaikat.

Miben más az iPhone 13 Pro Max?

Ha nem követjük az újdonságot, úgy nehéz lehet különbséget tenni az iPhone 13 Pro Max és elődje, az iPhone 12 Pro Max között – de rengeteget változtattak és frissítettek a készülék egyik generációjáról a másikra. A telefon méretei szinte megegyeznek, de a kijelző tetején az elülső kameratömböt rejtő bevágást 20%-kal csökkentették az iPhone 13 Pro Max esetében, így többet szabadítottak fel a 6,7 ​​hüvelykes OLED képernyőből. A display felbontása 2778 x 1284, pixelsűrűsége pedig 458 pixel/hüvelyk. Az újdonság az, hogy a panel 28%-kal fényesebb, mint elődje, és magasabb 120 Hz-en frissül.

Az iPhone 13 Pro Max legnagyobb fejlesztése a feldolgozási teljesítményben rejlik. Az új Pro Max az Apple új A15 Bionic szoftverén fut, amely egy hatmagos CPU-ból és egy négymagos GPU-ból áll. A gyártó büszke arra, hogy telefonjait 50%-kal gyorsabbá teszi, mint a versenytársak.

A mindentudó processzor

Az A15 Bionic új videó módot is lehetővé tesz. A mozi funkció a mozgóképeknél évtizedek óta használt technikát utánozza, és automatikusan átkapcsolja a fókuszt a háttérben és az előtérben lévő témák és tárgyak között, amint azok a keretben mozognak. Filmszerű hatást kelt, amely professzionális megjelenést kölcsönöz a videóknak. A szoftver az energiafogyasztás optimalizálásával javítja az akkumulátor élettartamát is. Az iPhone 13 Pro Max akkumulátora egyetlen feltöltéssel akár 2,5 órával tovább bírja, mint az iPhone 12 Pro Max.

A fényképezést az A15 Bionic processzor által lehetővé tett új objektív hardver- és szoftverfejlesztésekkel frissítették.

A nagylátószögű objektív immár af/1,5-ös rekeszértékkel rendelkezik, összehasonlítva az iPhone 12 Pro Max f/1,8-as értékével. Ez azt jelenti, hogy több fényt rögzít, és valósághű képeket készít. Hasonlóan, a telefon ultraszéles objektívje f/2,4-es rekeszértékről f/1,8-ra csökken, az optikai zoom pedig 2,5-szeresről 3-szorosra nőtt.

Hatalmas tárhelyek a teljesség igénye nélkül

Csakúgy, mint az iPhone 12 Pro Max, az iPhone 13 Pro Max 6 GB RAM-mal és 128 GB, 256 GB, 512 GB, valamint 1 TB tárhely közül választható. Mindezek mellett hazai webshopok kínálatában többek között Alpesi zöld, „sierrakék”, grafit, arany és Óceánkék színárnyalatokban kaphatóak a termékek. Természetesen a nagyobb tárhely több kiadást is jelent számunkra, a választék 400 ezer forinttól majd 700 ezer forintig terjedhet. Azt érdemes eldöntenünk, hogy mennyire szükséges kiadni ennyi pénzt egy prémiumkategóriás okoseszközért és hosszabb távon jól kihasználhatjuk-e az iPhone 13 Pro Max nyújtotta előnyöket.

The post Ha nagy kijelzős Apple okostelefont szeretne, akkor az iPhone 13 Pro Max ideális választás (X) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés