:

Megint feltámasztanák a legendás DeLoreant

Megint feltámasztanák a legendás DeLoreant

A legendás DeLorean márka jogait birtokló cég, a DeLorean Motor Company április 4-én jelentette be, hogy új elektromos koncepcióautót mutatnak be augusztusban, a Pebble Beach Concours d’Elegance autós rendezvény keretében – írja a The Verge.

DeLorean Motor Company Az első kép a DeLorean koncepcióautóról.

A márkát aligha kell bemutatni: a John Z. DeLorean által megálmodott DMC-12 modell a világ talán legikonikusabb és egyben legismertebb járműve, köszönhetően a Vissza a jövőbe-trilógiának, amiben a Christopher Lloyd alakította Emmett Brown ebből az autóból épít időgépet.

Kapcsolódó „Ez az autó a fogyasztói társadalomnak egy szép, íves pofán köpése” Nincs olyan, aki ne ismerné a Vissza a jövőbe-filmeket, és mint kiderült, az időutazós filmek kultikus autójából Magyarországon is akad egy-két darab. Megtaláltuk az egyik működő példányt.

Ha pedig valakinek déjà vu érzése van a DeLorean visszatérése kapcsán, az nem a véletlen műve, hiszen az említett cég 2016-ban már előállt egy teaser videóval, ami az ikon újjászületését ígérte, de ebből azóta sem lett semmi. Bár a jelek szerint ezúttal tényleg lesz mit bemutatni, viszont azzal érdemes tisztában lenni, hogy semmi nem utal arra, hogy a vállalatnak lenne pénze és gyártókapacitása arra, hogy az augusztusra ígért koncepcióautó valaha gyártásba kerüljön.

Érdemes persze megjegyezni azt is, hogy a DeLorean Motor Company együtt dolgozik az olasz, a Volkswagen tulajdonában lévő Italdesignnal, a vállalat jelenlegi feje pedig az a Joost de Vries, aki a kínai tulajdonú, gázüzemű és hibrid járműveket gyártó Karma egyik korábbi vezetője volt.

Ebből a felállásból igazából még bármi lehet, viszont ha valaki mindenképpen szeretne egy saját DeLoreant, az lehet jobban jár a LEGO frissen piacra dobott, kifejezetten felnőtteknek szánt készletével, amiből az időutazós trilógia mindhárom modellje megépíthető.

Kapcsolódó Ezt minden Vissza a jövőbe rajongónak látnia kell: itt a LEGO DeLorean! Április 1-től mindenki építhet magának saját időgépet. Birkás Péter további cikkei A World of Tanks kiadója is kivonul OroszországbólÁprilisban indul a drónos csomagszállítás AmerikábanElon Musk bevásárolta magát a Twitterbe

The post Megint feltámasztanák a legendás DeLoreant first appeared on 24.hu.