:

Hatalmasat nyert Elon Musk a Twitter-üzleten

Hatalmasat nyert Elon Musk a Twitter-üzleten

Nemrég még kritizálta a Twittert, most azonban panaszra nem lehet oka: közel egymilliárd dollárral növekedett Elon Musk frissen vásárolt részvénycsomagja, írja anyalapunk, az amerikai Forbes. 

Kulcsadatok

Elon Musk részvényvásárlását a hét elején jelentette be az amerikai tőzsdefelügyelet, azaz a SEC. Április 4-én, a hétfői nyitáskor az összesen 73,5 millió részvénynek 2,9 milliárd dollár volt az értéke. Musk jelenleg a Twitter legnagyobb befektetője.Pozitívan reagáltak a befektetők Musk vásárlására: 27,1 százalékot ugrott fel a Twitter részvényeinek ára. Április elsején, pénteken még 39,3 dollár volt, hétfőn közel 50 dolláron zárt.Ezzel a Tesla-vezér vagyona nagyjából 800 millió dollárral növekedett. Jelenleg több mint 300 milliárd dollárt ér Elon Musk portfóliója. Ennek nagy része Tesla-részvény.

Miért fektetett be?

Korábban Musk többször kritizálta a Twittert, szerinte korlátozzák a szólásszabadságot. Donald Trumphoz hasonlóan (akinél a kényszer nagy úr, hiszen őt ki is tiltották a platformról) még saját közösségimédia-oldal indításáról is beszélt.

Musk arra utalgatott, hogy szívesen változtatna a Twitter működésén, de az egyelőre még nem tudott, hogy pontosan miről beszél, vagy hogyan fogja használni most szerzett hatalmát. Az viszont biztos, hogy aggodalmai vannak kedvenc platformjával.

Ki járt még jól az üzlettel?

Musk és a Twitter kisbefektetői mellett a közösségimédia-óriás volt vezetője, Jack Dorsey is kellemesen érezhette magát hétfőn. 2,25 százalékos részvénycsomagjának értékét csaknem 200 millió dollárral dobta meg a Tesla-vezér akciója. A társalapító Ev Williams szintén jól járt: 90 millió dollárt adott vagyonához a tegnapi mozgás.

Máris nagytakarításba kezdett a Twitter új CEO-ja, pedig ki sem hűlt a szék Dorsey után

The post Hatalmasat nyert Elon Musk a Twitter-üzleten first appeared on Forbes.hu.