:

Ez lett volna Trump milliárdos ötlete – az indulás után azonnal elvérzett

Ez lett volna Trump milliárdos ötlete – az indulás után azonnal elvérzett

Miután letiltotta Trumpot a Twitter, úgy döntött, beint a „technológia zsarnokainak”, és csinál egy saját oldalt, ahol hirdeti az igét. A Truth Social azonban alig pár hét alatt elbukni látszik.

Előzmény

Miután Trump álhíreket terjesztett a Twitteren, és többek között az elnökválasztás elcsalását hangoztatta, a közösségi média felület 2021. január 8-tól örökre kitiltotta. Ahogy az várható volt, Trump ezen mélységesen felháborodott, és február közepén hadat üzent:

„Készüljetek, a kedvenc elnökötök visszatér!”

Viszonylag gyorsan kiderült az is, mit értett ez alatt: az exelnök létrehozta saját közösségi média felületét, a Truth Socialt, ami kísértetiesen hasonlít a Twitterre. Azt leszámítva, hogy nem érhető el se androidos telefonról, se webböngészőből.

Egy újabb bukás

Bár február 21-én a Truth Social volt az egyik legtöbbet letöltött alkalmazás az App Store-ban, a felhasználók nagy része sosem jutott be a felületre. Sokan abban bíztak, hogy a probléma pár napon belül megoldódik, ám ez nem következett be, írja a BBC – aki regisztrálni próbált, több hetes várólistára került, úgy nagyjából 1,5 millió ember mögé. Aki pedig valami csoda folytán bejutott a rendszerbe, elégedetlenül távozott: az oldal kissé üres, a fentlévő tartalmak pedig frusztrálók. Trump IT-szakemberei egyelőre értetlenül állnak a sok bug előtt, a felület vezérigazgatója, Devin Nunes mindenesetre azt ígérte, hogy március végére működőképes lesz a Truth Social. A követők ezt szkeptikusan fogadták:

„Mire átkerülök a várólistáról a Truth Social oldalára, Trump újra elnök lesz” – írta az egyik Twitter-felhasználó.

Trump állítólag meglehetősen feldúlt, hiszen ez a platform volt az utolsó esélye arra, hogy közzétegye életbölcsességeit és megőrizze 750 ezres követőbázisát – ám a jelek szerint ennek most búcsút inthet. Az új próbálkozás csak még tovább ront renoméján.

Borítókép: Donald Trump hivatalos Facebook-oldala

Így tette a Capitolium ostroma még gazdagabbá Trumpot

The post Ez lett volna Trump milliárdos ötlete – az indulás után azonnal elvérzett first appeared on Forbes.hu.