:

Megtriplázódott az SMS-ek száma a választás alatt egy átlag vasárnaphoz képest

Megtriplázódott az SMS-ek száma a választás alatt egy átlag vasárnaphoz képest

A Yettel óránkénti bontásban elemezte a választások hétvégéjén és az azt megelőző hétvégén a hálózatán mért mobilnet-forgalmi adatokat. Április 3-án, vasárnap a böngészési típusú adatforgalom meghaladta a megelőző vasárnapon bonyolított forgalmat, valamint láthatóan a választások napján a megszokottnál korábbi órákban kezdtek el böngészni a felhasználók.

Az erős forgalom egész nap kitartott,

majd 22 órakor az előző hetinél nagyobb, hirtelen visszaesés történt. Feltételezhető, hogy ezt a trendet a választási hírekkel kapcsolatos érdeklődés mozgatta. A választások napján az összhálózati mobilnet-forgalom 7 százalékkal haladta meg az előző hétvégi mennyiséget.

Yettel

A választások napján szárnyalt az SMS küldés is: vélhetően a kampányhajrának köszönhetően két komolyabb csúcspontja is volt a Yettel hálózatán küldött SMS-ek darabszámának. Egy a délelőtt, majd 17 órakor, az urnazárás előtt két órával. A teljes napot tekintve a szolgáltató hálózatán közel háromszor annyi SMS üzenetet küldtek el, mint egy átlagos, kampány nélküli vasárnapon.

Birkás Péter további cikkei Olyan 250 milliós büntetést kapott egy magyar bank, amire itthon még nem volt példaEnnél a programozóiskolánál te dönthetsz, hol akarsz dolgozniDrágálja a netet? Örüljön, hogy nem ebben az országban él

The post Megtriplázódott az SMS-ek száma a választás alatt egy átlag vasárnaphoz képest first appeared on 24.hu.