:

Nem ajánlja tovább a Twitter az orosz kormányzati fiókokat

Nem ajánlja tovább a Twitter az orosz kormányzati fiókokat

A Twitter kedden közölte, hogy a továbbiakban nem erősíti fel és nem ajánlja az orosz kormányzati fiókokat a platformján – írja a CNN a cég közleményére hivatkozva. Az orosz kormány által üzemeltetett Twitter-fiókokat így tehát a jövőben nem ajánlják sem az idővonalon, sem a felfedezés illetve keresés eszközökben, sem más funkciókon keresztül.

A lépés a Twitter új szabályozásának felel meg.

Ez kimondja, hogy a jövőben nem erősíti fel és nem ajánlja az olyan kormányok által működtetett fiókokat a platformján, amelyek fegyveres államközi konfliktusban vesznek részt, és ezzel egyidejűleg korlátozzák a szabad információhoz való hozzáférést.

Erre a szabályozásra először hivatkoznak az orosz invázió vonatkozásában, ami válasz lehet azokra az aggodalmakra, amelyek szerint a hivatalos orosz fiókok továbbra is a háborús propagandát tolják.

A keddi bejelentés továbbra sem jelent azonban teljes tiltást. Ez újabb példájaként értelmezhető annak a kötéltáncnak, amit a social média cégeknek folytatnak Ukrajna orosz invázójának kezdete óta – értékelt a lap.

Az orosz kormánynak együttesen több millió követője van a Twitter számos fiókján keresztül. Ezek közöt van Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatala, Oroszország külügy- és védelmi minisztériuma, valamint diplomáciai képviseletek, amelyek szintén fenntartanak ilyen fiókokat.

A Twitter bejelentése azt követően érkezett, hogy számos kritika érte a céget az orosz médiával és kormányzattal kapcsolatos lépései ellentmondásossága miatt.

The post Nem ajánlja tovább a Twitter az orosz kormányzati fiókokat first appeared on 24.hu.