:
Breaking News

Kosztümös, romantikus és fülledt – ez a sorozat dönti most világszerte a rekordokat

A Julia Quinn regényein alapuló Bridgerton (A Bridgerton család) első szériája 2020 karácsonyán debütált, majd villámgyorsan a Netflix egyik legnépszerűbb saját gyártású műsora lett. A második évad idén március végén jött ki, azóta sorra dönti a nézettségi rekordokat. De egy csúcsot még nem döntött meg.

Melyik sorozatot nézik a legtöbb órán át a világon egy hét alatt? Ez a legfőbb mérőszám, amiben a streamingszolgáltatók produktumait szokás rangsorolni, és ezen a listán most a Bridgerton (A Bridgerton család) második szériája viszi a pálmát. Legalábbis, ha az angol nyelvű filmek népszerűségét vizsgáljuk: egy hét alatt nem volt még ennél nézettebb sorozat a Netflix történetében, tette közzé a szolgáltató kedden.

A nem angol nyelvűre szűkített listán azonban nem sikerült rekordot döntenie, a Squid Game-et kétszer annyian nézték csúcsidejében.

Nagy számok

Órában számolva 251,74 millió órán át nézték a Bridgerton második évadát március 28. és április 3. között, ezzel megdőlt az angol nyelvű sorozatok nézettségi rekordja a Netflixen.Az eddigi csúcstartó a szintén a Netflix saját gyártású Inventing Anna (Az örökösnő álarca mögött) című sorozata volt, azt február 14. és 20. között 196 millió órán át nézték a Netflix-mozizók.Ha nem csak az angol nyelvű filmeket nézzük, akkor az abszolút rekordtartó továbbra is a koreai Squid Game (Nyerd meg az életed), ezt egy hét alatt (2021. szeptember 27. és október 3. között) 571,76 millió órán át nézték.

Egy brutális adat

193 millió. Ez pedig azon órák összege, amennyit a Bridgerton közvetlenül a március 25-ei premier utáni első hétvégén rögtön összehozott. Ezzel minden idők legsikeresebben debütált angol nyelvű Netflix-sorozata lett.

A sztori

Julia Quinn kosztümös sorozata a kétszáz évvel ezelőtti Angliában, annak is londoni elitjében játszódik, amikor III. György király fia régensként irányítja az országot. Az angol arisztokrácia, így a népes Bridgerton család tagjai szerelmet, vállalható érdekházasságot, státuszt keresnek – a nézők intrikákat, pletykákat, pazarul fotografált képsorokat, csodálatos kosztümöket, hullámzó érzelmeket és nem kevés szexjelenetet kapnak.

A második évadban Anthony Bridgerton, az első széria főszereplője (Daphne) bátyja élete körül forog a történet, de már most tudható, hogy lesz további két évad is. Shonda Rhimes producer szerint a sorozat nem teljesen hűen követi az alapjául szolgáló regények folyamát, de az Anthonyt alakító Jonathan Bailey és a szerelmét (Kate) alakító Simone Ashley már megerősítette, hogy a harmadik szériában is játszani fognak.

Nyitókép: A Bridgerton család egy jelenete a 2. évadból / Netflix.com

The post Kosztümös, romantikus és fülledt – ez a sorozat dönti most világszerte a rekordokat first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés