:

Kiváló évet zárt a magyar ásványvízkirály

Az előzetes elvárásokat túlszárnyalva teljesített 2021-ben a Szentkirályi Ásványvíz. 

2020-ban 20,4 milliárd forint volt a Szentkirályi árbevétele, 2021-ben ezt 10 százalékkal haladták meg.  A társaság eladásainak volumene tavaly 7 százalékkal nőtt éves alapon.  Három évvel a legutóbbi üzemcsarnok és palackozó gépsor átadását követően, tavaly októberben letették a több mint 1500 négyzetméteres új raktárcsarnok alapkövét. Az egy milliárd forint összértékű beruházás második ütemében megépülő üzemcsarnok új, modern gépsorok telepítését, valamint a gyártási és raktározási kapacitás bővítését teszi lehetővé.

Háttér

A tavalyi enyhébb járványügyi korlátozások hatására ismét többen fogyasztottak élelmiszert és italt az otthonukon kívül, például vendéglátóhelyeken vagy útközben, ennek köszönhetően dinamikusan növekedtek a kis kiszerelésű termékek eladásai az ásványvíz-, üdítőital- és jegesteaszegmensben is.

A társaság kisebbségi tulajdonosa Balogh Levente (borítóképünkön), a többségi tulajdonos az olasz Pasquale család érdekeltségébe tartozó Central Europe Mineral Water Holding. 

Mit mondanak?

„Minden előzetes elvárást túlszárnyalva, kivételesen sikeres évet zárt a Szentkirályi Magyarország 2021-ben. A koronavírus-járvány okozta kihívások közepette is tovább erősítettük partnerkapcsolatainkat, így a hirtelen jött kánikula okozta ellátási problémák ellenére rendkívül erős nyári szezont tudhattunk magunk mögött. A vállalat 2019-es átalakulása óta lezárult az integráció folyamata, és jelenleg is zajlik a közös vállalati kultúra kialakítása a Szentkirályi és a Pepsi kiváló csapatainak összehangolásával” – jelentette ki Buzási Dániel, a Szentkirályi Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság az ukrán menekülteknek is küldött adományokat a határra. 

 

The post Kiváló évet zárt a magyar ásványvízkirály first appeared on Forbes.hu.