:

Videó: felásták az orosz katonák a csernobili radioaktív erdőt

Videó: felásták az orosz katonák a csernobili radioaktív erdőt

Videófelvétel került elő a csernobili erőmű területéről és a Vörös Erdőről, amelyen jól látszik, hogy az oroszok lövészárkokat ástak az erősen radioaktív földbe – írja a CNN. Az az ukrán hadsereg Twitteren tette közzé azt a drónfelvételt, amin jól látszik a helyszín állapota, és ami elhagyott orosz katonai állásokat mutat a csernobili atomerőmű közelében lévő lezárt zóna egy erősen radioaktívan szennyezett területén.

Video proof. russian command did order its soldiers to dig fortifications near the Chornobyl nuclear power plant in the radioactive Red Forest in March, 2022. Complete neglect of human life, even of one’s own subordinates, is what a killer-state looks like. pic.twitter.com/VLjNTaW3T3

— Defence of Ukraine (@DefenceU) April 6, 2022

Korábban felröppent a hír, hogy orosz katonák sugárbetegségben szenvedhetnek, miután elhagyták a területet, ez még az ásás tudatában is eléggé valószínűtlennek tűnik. Az ásás miatt a radioaktív por belélegzése belülről károsítja a szervezetet, de még ez sem annyira, hogy sugárbetegség alakuljon ki tőle.

Kapcsolódó Csernobil: tényleg hét busznyi orosz katonát kezelnek akut sugárbetegséggel? Röviden: nem tudjuk, de kicsi rá az esély.

Az ehhez hasonló kitettség, különösen a lenyelésből és belélegzésből eredő, jelentősen növeli a daganatos betegségek kialakulásának statisztikai esélyét, de nem jelent az akut sugárszindróma esetén szükséges hatalmas dózist az egész testre.

Nagy Nikoletta további cikkei Kamu Trump-hirdetés vette rá az embereket az oltásraMeghackelték az orosz Gazprom egyik oldalátAz Anonymous meghackelhette a Kreml biztonsági kameráit

The post Videó: felásták az orosz katonák a csernobili radioaktív erdőt first appeared on 24.hu.