:

Húsvét - Maradék nélkül

A magyar háztartások 300.000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségû, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentõsebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi idõszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja húsvét alkalmából összegyûjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhetõ a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás. Emellett a program Húsvét zöldítõ hímes-rímes címmel tojásfestõ és locsolóvers-író pályázatot hirdet, amellyel rendhagyó módon szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel mindannyian tehetünk az élelmiszerpazarlás mérsékléséért.

Hirdetés

Cimkék

Keresés