:

Végül pluszban zárta a zaklatott hetet a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 383,16 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 42 191,13 ponton zárt pénteken.

A vezető részvények így zártak: 

OTP: 10 865 forint (- 0,14%-os csökkenés) Mol: 2784 forint (+1,24%) Richter: 6965 forint (+2,35%) Magyar Telekom: 398 forint (-0,13%)

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global is viszonylag jó napot zárt, 2,06 százalékos emelkedéssel, igaz alacsony forgalomban (36,6 millió forint). A legnagyobb forgalmat az OTP bonyolította ma, több mint 14,5 milliárd forinttal. 

A választási eredmények miatt hétfőn még a legtöbb magyar papír árfolyama kilőtt. Az orosz-ukrán háború miatt a nemzetközi környezet alapvetően negatív volt a héten (az oroszok által elkövetett háborús bűnök miatt az EU és az USA is újabb szankciókat vezetett be Moszkva ellen, egyre inkább célkeresztbe kerül az orosz energetikai szektor is). A magyar eseményekre is kiemelten figyeltek az elemzők és a befektetők: Orbán Viktor hét eleji nemzetközi sajtótájékoztatója alapján különadókra és unortodox válságkezelésre vár, és ezt is árazza a piac. 

Így ma megjelenő két adat már nem is igen tudta befolyásolni a piacot: az infláció rekordmagas, és a hiány nagy része is összejött már az év első három hónapjában. 

 

The post Végül pluszban zárta a zaklatott hetet a pesti tőzsde first appeared on Forbes.hu.