:

4 arany: húsz éve nem volt képes senki akkora bravúrra, mint most hétvégén Liu Shaoang

Húsz éve nem volt példa arra, amit Liu Shaoang elért vasárnap a montreali világbajnokságon.

4 aranyéremmel zárta a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságát Liu Shaoang. A fiatalabbik Liu 500, 1500 és 1000 méteren is győzött, egyúttal bebiztosította címvédését összetettben is.

Magyar versenyző még soha nem szerepelt ilyen sikeresen vébén a sportág történetében, de sokat kell visszautazni az időben ahhoz is, hogy hasonló nemzetközi példát találjunk, írja az MTI:

legutóbb húsz éve, ugyanúgy Montrealban fordult elő, hogy a férfi mezőnyben valaki mindhárom számban és összetettben is nyerni tudjon, akkor a dél-koreai Kim Tong Szungnak sikerült a bravúr.

A kétszeres olimpiai bajnok versenyző a döntőben öt körrel a vége előtt vette át a vezetést. Mögötte két dél-koreai „utazott”, de látszott rajtuk, tisztában vannak a különbséggel, ezért meg sem próbálták megelőzni, sokkal inkább hátrafele tekintgettek, hogy védjék a saját pozíciójukat és érmüket.

A dél-koreaiak öt arannyal, egy ezüsstel és három bronzzal térhetnek haza, így Magyarország jelenleg a második az éremtáblázaton.

Borítókép: Montreal, 2022. április 11. // A férfi összetettben aranyérmes Liu Shaoang (k), az ezüstérmes kanadai Pascal Dion (b) és a dél-koreai Li Dzsune Szeo a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság eredményhirdetésén 2022. április 10-én. // MTI/EPA/Andre Pichette

The post 4 arany: húsz éve nem volt képes senki akkora bravúrra, mint most hétvégén Liu Shaoang first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés