:

Nem talált egymásra Elon Musk és a Twitter

Nem talált egymásra Elon Musk és a Twitter

Mégsem csatlakozik az igazgatósághoz a világ leggazdagabb embere, de továbbra is ő a legnagyobb részvényes.

Mit jelentettek be?

Nem csatlakozik a Twitter igazgatóságához Elon Musk, írja a BBC. A döntést Parag Agrawal vezérigazgató jelentette be egy Twitter-posztban. Musk kinevezésének szombaton kellett volna hatályba lépnie, miután múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy 9,2 százalékos részesedést vásárolt a közösségimédia-platformban.

A hétvégén a milliárdos több változtatást (például árcsökkentést, a hirdetések betiltását, dogecoinnal való fizetést) javasolt a Twitter Blue prémium előfizetéses szolgáltatásban.

Musk nem először beszélt arról, hogy változtatna a Twitter működésén, korábban (még befektetése előtt) is többször kritizálta az oldalt. A milliárdos szerint a Twitter korlátozza a szólásszabadságot. Donald Trumphoz hasonlóan még saját közösségimédia-oldal indításáról is beszélt.

Musk, Rihanna, Mészáros – a meglepetések évét hozta a világ milliárdosainak listája

Kulcsadatok

A Tesla-vezér Elon Musk továbbra is a Twitter legnagyobb részvényese.Elon Musk jelenleg a világ legvagyonosabb embere, legalábbis az amerikai Forbes friss, április elején megjelent becslése alapján. Musk először előzte meg a négy évig első helyen lévő Jeff Bezost. Jelenlegi becsült vagyona több mint 274 milliárd dollár.A milliárdos mindössze tíz éve, 2012-ben szerepelt először az amerikai Forbes listáján, akkor 2 milliárd dolláros becsült vagyonnal.

Kapcsolódó:

Hatalmasat nyert Elon Musk a Twitter-üzleten

Borítókép: Elon Musk // Fotó: a Time magazin Youtube-csatornája

The post Nem talált egymásra Elon Musk és a Twitter first appeared on Forbes.hu.