:

7 pénztárcabarát, mégis lélegzetelállító európai úti cél, amit érdemes betervezni a nyárra

7 pénztárcabarát, mégis lélegzetelállító európai úti cél, amit érdemes betervezni a nyárra

Bár az időjárás egyelőre sokkal inkább emlékeztet az őszre, mint a nyárra, valójában már csak pár hét választ el bennünket a turistaszezon startjától. Ha szeretnél jó áron, izgalmas helyre utazni, és lehetőleg a tömegnyomort is elkerülnéd, érdemes előre tervezni és fontolóra venni az alábbi célpontokat. Ha elég szemfüles vagy, a fapados járatoknál akár 10 ezer forint alatti retúrjegyet is kifoghatsz.

Albánia

A Balkán-félsziget adriai partján elterülő ország valami csoda folytán nem került még fel a turisták legnépszerűbb úti céljainak listájára, éppen ezért nemcsak a túlzsúfoltságot, de a magas árakat is elkerülhetjük itt. Bár sok leírásban kockázatos országnak nevezik Albániát, az utikritika.hu szerint ez a feltevés erősen túlzó; se a higiéniás viszonyok, se a közbiztonság miatt nem kell aggódnunk. Aki pedig szereti a vadregényes tájakat, biztos, hogy egy életre beleszeret az albán látképbe: a hegyvonulatok, a tavak, a Kék-szem forrás és az érintetlen partszakaszok már önmagukban megérik a látogatást.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Tiranában 2 főre: 8-10 ezer Ft/éj.

Pro tipp: bérelj autót, és menj végig az SH8-as tengerparti úton.

Forrás: Divehardtours

Olaszország/Bari

Ha te is a mediterrán kisutcák és a pizzaillat szerelmese vagy, van egy jó hírünk: Rómán, Milánón és Nápolyon túl is van élet, ugyanis a déli szakaszon egy csodálatos település, Bari vár. Pezsgő hangulat, gyönyörű óváros és felszerelt tengerpart teszi teljessé az élményt, és érdemes a környéken is körbenézni, ugyanis pár kilométeren belül fantasztikus túraútvonalakra és rejtett tengerpartszakaszokra bukkanhatsz.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Barin 2 főre: 12-20 ezer Ft/éj.

Pro tipp: járd be Puglia többi részét is, ugyanis rengeteg elrejtett, érintetlen tengerpartra bukkanhatsz.

Forrás: otptravel

Szicília/Catania

Szicília második legnagyobb városa az Etna déli lábánál fekvő Catania, ahol ugyanolyan tartalmasan el lehet tölteni egy hétvégét, mint egy komplett hetet. Ha ezt választanád, mindenképp tedd be a túracipőd, hiszen a „barátságos vulkán” megmászása bakancslistás elem, de érdemes időt szánni a piacok bejárása is, ugyanis ebben a városban minden áldott nap kitelepülnek az utcára az árusok.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Cataniában 2 főre: 10-20 ezer Ft/éj.

Pro tipp: a történelmi látnivalókat mindenképp ejtsd útba, ugyanis az elmúlt években restaurálták a város szobrait, kastélyait és templomait is.

Franciaország/Nizza

Nizza sajnos nem tartozik a legolcsóbb úti célok közé, de mivel a Ryanair nevetséges áron kínál repjegyeket, alapos tervezéssel és utánajárással ki lehet hozni úgy az utazást, hogy a végén is őszinte maradjon a mosolyod. A francia Riviéra festői környezetének középpontja az Azúr-part, ami Európa egyik legszebb tengerpartjának számít, de egy rövid sétával útba ejthető a Cathédrale Saint-Nicolas ortodox templom, a Matisse múzeum, a Kastélyhegy gyönyörű vízesése és a római kori rommaradvány is.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Nizzában 2 főre: 21-25 ezer Ft/éj.

Pro tipp: A Vieille Ville városközpontban található virágpiac kihagyhatatlan élmény.

Forrás: utazómajom

Spanyolország/Mallorca

Ha szereted Spanyolországot, de Madrid és Barcelona urbánus varázsa helyett inkább a szigetvilág felé húz a szíved, Mallorcát ajánljuk, ami hasonló, akár 20 ezer forint alatti áron elérhető. A fővárosban, Palmában folyamatos a nyüzsgés, de ha autóba ülsz, és eltávolodsz néhány kilométert, rengeteg olyan strandot, öblöt és kis települést fedezhetsz fel, ahol garantáltan senki sem csap fejbe a selfie-botjával. Ha az aktív időtöltés híve vagy, Artá történelmi városát és a Deia névre keresztelt, cseréptetős házikókkal teli művészfalut javasoljuk – utóbbiban érdemes kipróbálni valamelyik Michelin-csillagos éttermet is.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Mallorcán 2 főre: 16-24 ezer Ft/éj.

Pro tipp: Nézd meg a naplementét a Formentor világítótoronynál.

Görögország/Rodosz

Van itt minden, ami egy családi nyaraláshoz szükséges: történelmi látnivalók, izzasztó túraútvonalak, homokos és tiszta tengerpart, aquapark, szörfparadicsom és állatsimogató. A sziget egyaránt alkalmas a csendes elvonulásra és a féktelen bulizásra, napközben pedig érdemes bejárni az Óvárost, ami 1988 óta a Világörökség része. Ha eleged van a hassüttetésből, mászd meg a Filérimosz hegyet! A vádlid és a családi fotóalbum egyaránt hálás lesz érte.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Rodoszon 2 főre: 8-14 ezer Ft/éj.

Pro tipp: szánj egy napot a pár kilométerre található, autenikus kis falura, Falirakira is!

Fotó: Little Guest

Grúzia

Ha idegen kultúrára vágysz, és egy kicsit kijjebb merészkednél a bevált európai spotoknál, jó szívvel ajánljuk a Fekete-tenger keleti partján elterülő Grúziát. Amellett, hogy tényleg elképesztő tájakon túrázhatsz, gasztronómiai kíváncsiságodnak is eleget tehetsz ebben a több mint 3000 éves múltra visszatekintő kultúrában, ahol a bor termelése már történelem előtti időkben elkezdődött. Ha pedig szerencséd van, az erdőkben még akár hiúzt vagy aranysakált is láthatsz, a barnamedvével viszont jobb, ha vigyázol.

Egy átlagos felszereltségű Airbnb-pecó Tbilisziben 2 főre: 7-12 ezer Ft/éj.

Pro tipp: mindenképp kóstold meg a suluguni sajtot!

The post 7 pénztárcabarát, mégis lélegzetelállító európai úti cél, amit érdemes betervezni a nyárra first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés