:

Több ezer műholddal biztosítana megfizethető netet az Amazon

Több ezer műholddal biztosítana megfizethető netet az Amazon

Az elkövetkező öt évben három új rakéta segítségével több ezer műholdat tervez alacsony Föld körüli pályára állítani az Amazon – írja a HVG a BBC-re hivatkozva. A projekt a Kuiper nevet viseli, a cél pedig egy olyan hálózat kiépítése az űrben, amik internet kapcsolatot biztosítanak a földi vevőegységek számára. Pont, mint az Elon Musk-féle Starlink esetében.

A cég összesen 3236 műhold felbocsátását tervezi, amihez az előzetes kalkulációik szerint összesen 83 rakétaindításra lesz szükség, méghozzá az Arianespace, a Blue Origin és a United Launch Alliance közreműködésével – ezek a cégek fogják biztosítani azokat a többször használatos rakétákat, amik az űrbe juttatják a több ezer műholdat.

Amazon A három rakéta, ami az űrbe viszi a műholdakat.

Az Amazon ígérete szerint a műholdjaik nagy sebességű és alacsony késleltetésű hálózatot biztosítanak majd, ami ráadásul megfizethető lesz. A szolgáltatást a jelenlegi tervek szerint a világ elmaradottabb részein lehet majd igénybe venni, a csatlakozáshoz szükséges vevőegységeket pedig az Amazon fogja legyártani.

Birkás Péter további cikkei Újabb Kinder terméket kell visszavonni szalmonella miattHasznos új funkciót kap az androidos Play ÁruházAz Anonymous az orosz állami tévétársaságra is lecsapott

The post Több ezer műholddal biztosítana megfizethető netet az Amazon first appeared on 24.hu.