:

Azt hitte, maximum tíz év lehet az ötletében – 16 év alatt 200 ezren fordultak meg a főzőiskolájában

Azt hitte, maximum tíz év lehet az ötletében – 16 év alatt 200 ezren fordultak meg a főzőiskolájában

A legrégebbi és legnagyobb magyarországi főzőiskola, a Chefparade mellől az évek során a legtöbb versenytárs kikopott. Katalógusában legalább százötvenféle kurzus van, a kurzusok felét mindig műsoron tartják, havonta száz–százhúsz foglalkozást hirdetnek meg, és karácsonykor háromezer fa alatt volt ott a voucherük. A cég sztoriját az áprilisi Forbesban írtuk meg.

„Tavaly április 4-én volt a tizenötödik születésnapunk, a lezárások legsúlyosabb időszakában. Úgy ünnepeltünk, hogy minden szakácsunk bejött főzni, és a neten tizenöt szülinapi menüsorból lehetett rendelni tőlünk, amit aztán magunk szállítottunk ki iránytaxikkal. Kétszáz megrendelőnk volt” – idézi fel Kócsa László, a Chefparade alapítója az utóbbi két nehéz év egyik emlékezetes pillanatát.

A járvány alatt ugyan hatalmas kiesést okozott, hogy elmaradtak a céges csapatépítők és a turistáknak szóló kurzusok, de egyéni vendégeik nem pártoltak el tőlük.

A közgazdász végzettségű László korábban üzleti modellezéssel foglalkozott, de mindig szeretett utazni és főzni, mindkét hobbiját a „minél egzotikusabb, annál jobb” alapelvvel űzte. Akkoriban még nem kínáltak a könyvesboltok ekkora választékot nemzetközi gasztronómiai kiadványokból, nem lepték el a Youtube-ot a főzős online workshopok, és Budapest sokkal kevésbé volt gasztronómiailag kozmopolita város.

Kócsa László havonta párszor még mindig beáll workshopot vezetni. Fotó: Orbital Strangers

Tréning, csopi, buli

László amúgy is megunta korábbi munkáját, és azt mondja, szerencséjére jól át tudta állítani az ottani csapatot, hogy nélküle vigyék tovább cégét, az Ecosim Kft.-t. „Már harmincéves, ma is megy, olyan nekem, mint egy óriásgyerek, akinek nem kell fognom a kezét – mondja. – Mivel a tréningműfajban otthon voltam, vagyis tudtam, milyen a tréning-csopi-buli, kitaláltam a főzőiskolát. Vagyis előbb látványétterem akart lenni, az az ötlet transzformálódott át főzősulivá.”

Arról, hogy mi történt a versenytársakkal, mi most a trendi a főzni tanulók körében, és hogy milyen kurzusok mennek a legjobban a Chefparade-nál, az áprilisi Forbesban olvashatsz bővebben. Lapozz bele a magazinba!

The post Azt hitte, maximum tíz év lehet az ötletében – 16 év alatt 200 ezren fordultak meg a főzőiskolájában first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés