:

Olaszországban is dobbanthat a magyar milliárdosok cége

Olaszországban is dobbanthat a magyar milliárdosok cége

Olaszországban alapított leányvállalatot és gyártást is tervez ott a Masterplast, a több milllió eurós befektetéssel a cégcsoport egyik legjelentősebb piacává válhat Olaszország.

A magyar építőanyag-gyártó óriás a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte szerdán, hogy a Masterplast 51 százalékos tulajdoni arányával létrejött a Masterplast Italia Olaszországban, Barco székhellyel. A leányvállalat társalapítói a helyi építőanyag piacon széleskörű tapasztalattal és kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező magánszemélyek.

Az új társaság hőszigetelő anyagok olaszországi kereskedelmére alakult 200 000 euró törzstőkével.

A Masterplast gyártás megkezdését is tervezi Olaszországban. Mint írták, ezzel kapcsolatban több lehetőséget is vizsgálnak,

zöldmezős beruházás esetén nagyságrendileg 10 millió euró összegű, egy esetleges akvizíció esetén akár 20 millió eurót meghaladó befektetéssel.

Az olaszországi tevékenység dinamikus növekedésével Olaszország a cégcsoport egyik legjelentősebb piacává válhat, ahonnan 2023-ra 20 millió eurót is meghaladó árbevétel származhat.

Tibor Dávid, a Masterplast egyik tulajdonosa egy tavalyi Forbes rendezvényen. Fotó: Fekete Csaba

A Masterplast közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyaggyártó vállalata. Tavaly nyáron szabadkai gyártóbázisukat bővítették: a szabadkai gyártóbázison egy új, 3600 négyzetméter alapterületű üzem építésébe kezdtek, amely a tervek szerint évi 200 ezer köbméteres kapacitással rendelkezik majd. Az egészségügyben is terjeszkednek: 2020-ban Németországban is vettek gyárat, ott speciális membránokat gyártanak.

A Masterplast tulajdonosi körében közösen 5,47 százalékos részesedéssel, befektetőként ott van Lakatos Péter (a legutóbbi Forbes-lista szerint a 17. leggazdagabb magyar 96 milliárd forintos becsült vagyonnal) és Sinkó Ottó (a 19. leggazdagabb magyar, 87,7 milliárdos vagyonnal) Videoton-társvezérek is. A cégcsoport fő tulajdonosai 31,15 százalékos tulajdonrésszel Tibor Dávid, és 26,55 százalékos résszel Ács Balázs.

Kapcsolódó:

A borítóképen Tibor Dávid, a Masterplast egyik tulajdonosa. Fotó: Fekete Csaba

The post Olaszországban is dobbanthat a magyar milliárdosok cége first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés