:

Szívesen kivonulnánk Oroszországból, két feltétellel – Csányi Sándor háborúról, különadókról és saját visszavonulásáról

Szívesen kivonulnánk Oroszországból, két feltétellel – Csányi Sándor háborúról, különadókról és saját visszavonulásáról

Rekordprofittal zárta a 2021-es évet a legnagyobb kereskedelmi bank, az éves közgyűlés 425,9 forintos részvényenkénti osztalékot is megszavazott. Csányi Sándor, a bankot harminc éve vezető elnök-vezérigazgató beszélt különadókról, a háború hatásáról és a bankpapír árfolyamáról is.

A különadókról

„Nincs konkrét információm, de önök is ismerik a helyzetet, valamilyen kiigazításra szükség van, és a bankok mindig eszébe jutnak a kormánynak. Ez most különösen is érzékényen érintene minket azok után, hogy milyen veszteségeket szenvedünk el az ukrán piacon.”

Ilyen, amikor a pénzügyminiszter és az OTP-vezér gratulációba bújtatva üzen egymásnak

Az orosz leánybankról

„Ha jönne egy vevő, és kapnánk egy jó ajánlatot, ami üzletileg észszerű, akkor szívesen kivonulnánk. Erről egyelőre nincs szó, de nem kedvezőek a körülmények, a veszteségeink és a szankciók tartósak lehetnek.”

A válságról és a háborúról

„A válságokból eddig mindig jobban jöttünk ki, az ukrán bank is jobb lesz, mint a háború előtt. Mert nagyon erős a menedzsmentünk, és még erősebben fog kijönni ebből a helyzetből.”

Az akvizíciókról

„Vannak célpontjaink, de most nem keressük aktívan a következő befektetést, mert tisztán akarunk látni.”

Az árfolyamról

„Ha valaki részvénybe fektet, annak türelmesnek kell lennie, ez minden részvénnyel így van. Remélem, hogy nem a kisbefektetők adták el az utóbbi időben az OTP-részvényeiket, és realizálták az árfolyamveszteséget, mert bízom benne, hogy az árfolyam vissza fog emelkedni. Már csak azért is, mert nekem is sok OTP-részvényem van, nem teljesen önzetlenül beszélek.”

A transzparenciáról

„Szerintem a könyvvizsgálónak nálunk van a legjobb dolga, mert ha ők találnak valamit, az nekem is meglepetés. Nagyon odafigyelünk a transzparenciára és a tartalékolásra, inkább azzal szokott probléma lenni, hogy túl sok tartalékot képezünk.”

A visszavonulásról

„Harminc éve vezetem a bankot, erre most a kollégák is emlékeztettek, de még nem gondolok a visszavonulásra. Arra viszont igen, hogyha egyszer azt gondolják, hogy más kezekbe kerüljön a bank, akkor jó helyzetben adjam át.”

A további növekedésről

„Úgy van ez, mint a biciklivel: ha megállunk, elesünk. Most sem állunk meg, legfeljebb lassítunk.”

The post Szívesen kivonulnánk Oroszországból, két feltétellel – Csányi Sándor háborúról, különadókról és saját visszavonulásáról first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés