:
Breaking News

Abramovics hétmilliárd dollárnyi vagyonát zárolták Jersey szigetén

Abramovics hétmilliárd dollárnyi vagyonát zárolták Jersey szigetén

Kedden házkutatást tartottak az orosz oligarchához köthető ingatlanokban, és több mint hétmilliárd dollárt érő vagyontárgyát zárolták. Az amerikai Forbes szerint Roman Abramovics teljes vagyona jelenleg 8,3 milliárd dollár.

Az Anglia és Franciaország közt fekvő, alacsony adói és a vámmentessége miatt népszerű Jersey szigetén a helyi rendőrség több, Roman Abramovicshoz köthető ingatlanban tartott razziát, és az oligarcha vagyonának jelentős részét zárolta.

Az amerikai Forbes számításai szerint Abramovics vagyona jelenleg nagyjából 8,3 milliárd dollárt ér.

Abramovicsot az Egyesült Királyság és az EU már a múlt hónapban elkezdte szankcionálni, miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát. A teljes nagy-britanniai vagyonát befagyasztották, és megtiltották, hogy brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal üzleteljen, sőt utazási tilalommal is sújtották.

A Wall Street Journal szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök személyesen kérte Joe Biden elnököt, hogy az Egyesült Államok tartózkodjon a milliárdos szankcionálásától, hogy közvetítőként működhessen Oroszország és Ukrajna között.

Nemrég elterjedt a hír, hogy Abramovicsot megmérgezték, miközben részt vett a március eleji orosz-ukrán béketárgyalásokon.

Az orosz oligarcha-milliárdos életét finoman szólva is felforgatta a háború, kezdve a Chelsea labdarúgóklub eladási történetétől befagyasztott vagyonáig. A háború előtti becsült vagyona 15 milliárd dollár környékén volt, ez azóta csaknem a felére csökkent – és az is kérdéses, hogy ebből egyáltalán mekkora részhez fér hozzá a szankciók miatt.

Abramovics még a szankciók bevezetése jelentette be, hogy eladja labdarúgóklubját, a Chelsea FC-t. Az értékesítési folyamat lebonyolításával megbízott New York-i székhelyű Raine Group négy döntőst választott ki: egyik közülük a Chicago Cubst tulajdonló Ricketts család, a másik a Los Angeles Dodgers és a Lakers társtulajdonosai, Todd Boehly és Mark Walters, a harmadik a Philadelphia 76ers és a New Jersey Devils tulajdonosai, Josh Harris és David Blitzer, a negyedik pedig a Boston Celtics társtulajdonosa, Stephen Pagliuca által vezetett csoport. A licit várhatóan április 18-án ér véget, amikor a Raine Group egy ajánlatot nyújt be a Premier League-nek és az Egyesült Királyság kormányának.

Borítókép: Roman Abramovics 2014-ben. Fotó: Londonpixels // Wikimedia

Bármi áron, csak keljen el a Chelsea? Nagyon úgy tűnik, rekordáron fog

The post Abramovics hétmilliárd dollárnyi vagyonát zárolták Jersey szigetén first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés