:
Breaking News

Menő és strapabíró hátizsák a nyári élményekhez? Három magyar tervező termékeit teszteltük

Menő és strapabíró hátizsák a nyári élményekhez? Három magyar tervező termékeit teszteltük

Talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, sok éven át minden fesztivál- és kirándulószezonban elért a jó öreg hátizsák-dilemma. Amellett, hogy próbálok olyan darabokat találni, amik strapabírók és pakolhatók, nem utolsósorban időtálló, egyedi táskákat keresek, amik megvásárlásával hazai tervezőket támogathatok. Ehhez az elmúlt években több kisebb márkát kipróbáltam – és ez az a három, amit leginkább megszerettem.

Helix

Éliás Dávid és édesanyja 2016-ban hozták létre a márkát, ahonnan backpackeket, övtáskákat, neszesszereket, totebageket és pólókat szerezhetünk be. A kezdetekben még Dávid tervezett és az anyukája varrt, de mára már egy varroda is csatlakozott hozzájuk, így az évek folyamán bombabiztos „túlélő” kollekciókat fejlesztettek vízálló hajóponyva és textilbőr felhasználásával.

Ha tőlük szeretnél táskát, választhatsz az alapmodellek közül, de akár leadhatod egyedi megrendelésed is, amit cirka három hét alatt kézhez is kapsz. Külön pont jár a sok kis tárolórészért és karabinerért, amiknek köszönhetően rendet és rendszert lehet tartani a tatyókban. Egy szó, mint száz: amellett, hogy a Helix átment jó pár vad fesztivál és többhetes túra tesztjén, még hipermenő is a különleges anyaghasználatnak és egyedi tervezésnek köszönhetően.

Daemon

Nyugodtan kövezzetek meg, de a Daemon esetében először az esztétikum fogott meg, és csak aztán a funkcionalitás, mert egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy Domokos Kata kreációi el-ké-pesz-tő-en néznek ki. És miután túlestem a különleges színek, a formabontó vonalak, a váratlan és furcsa alakzatok miatti ámulatomon, hál’istennek kiderült, hogy a Daemon-táskák nemcsak menők, de a magas minőségű olasz és vegán bőr miatt halhatatlanok és fenntarthatók is.

Azt nem állítom, hogy a Sziget fesztivál porában szívesen megmártanám a példányomat, de a kirándulásoknál a hátizsákok, a városnéző sétáknál pedig a kistáskák maximálisan eleget tettek az elvárásaimnak. Utóbbi szuper praktikus könnyen kezelhető csatja és variálhatósága miatt, előbbi pedig épp elég masszív ahhoz, hogy a laptopot, könyveket meg még egy nagy kulacs vizet is végigcipeljek a városon benne. Arról nem is beszélve, hogy minden modellből maximum 9 darab készül − van, amiből csak egy! −, így ezek a tatyók garantáltan nem jönnek szembe az utcán.

Husew

Egy Husew-táska volt az első, saját, magyar tervezőtől vásárolt beruházásom, és bár azóta jó pár év eltelt, és rengeteget fejlődött a márka, meg kell hagyni, hogy még mindig tökéletes állapotban a hátizsákom. A kétgyerekes anyuka, aki az egész mögött áll, így ír magáról: „számomra a legfontosabb szempont, hogy ha valamit vásárlok, az ne csak esztétikus, egyedi, de praktikus és ha lehet, többfunkciós is legyen. (…) Alkotásaimat kifejezetten olyan férfiaknak és nőknek tervezem, akik szeretik, ha valami hozzájuk igazodik és nem fordítva.” Ez az elképzelés maximálisan teljesül is a kollekcióiban, az egyetlen felróható hiba pedig valójában minden roll-up táska sajátja: ha ki akarsz belőle venni valamit, szét kell bontanod az egészet. De ami azt illeti, ennyi melót nagyon szívesen fektetek a pakolásba, amennyiben a kedvenc darabom még 5-6 évig velem marad.

Kiemelt kép: Helix

The post Menő és strapabíró hátizsák a nyári élményekhez? Három magyar tervező termékeit teszteltük first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés