:

Goaerobic, pszichoevent, gasztro stand up – 6 program, amit még beiktathatsz az áprilisodba

Goaerobic, pszichoevent, gasztro stand up – 6 program, amit még beiktathatsz az áprilisodba

Már csak 10 nap van vissza az áprilisból, de ahogy végigböngésztem a kedvenc helyeim programkínálatát, gyorsan konstatáltam, hogy ahogy ébred a természet, úgy ébrednek a szórakozó- és kultúrális helyek is. Most összegyűjtöttem hat programot, amit érdemes beírni a naptárba.

Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban

Mikor? Április 22-24.

Mi történik itt?

Ha a te lakásodban is nehéz utat törni egyik szobából a másikba a rengeteg szobanövény miatt, és tagja vagy az összes növénynevelős Facebook-csoportnak, a dísznövénykiállítás a földi paradicsommal is felér majd számodra. A Budai Arborétum már önmagában szuper kiránduló spot, és ezt tetézik még a szervezők egy három napos programsorozattal, ahol lesz vásár, Bonsai kiállítás, vezetett séta, előadás, és mindenféle növényekkel kapcsolatos esemény.

Forrás: Budai Arborétum Facebook-oldala

GoAerobic a Turbina JÖYRÖM-napján

Mikor? Április 23.

Mi történik itt?

Ha a Turbinát választod, felejts el mindent, amit eddig az aerobicról tudtál, ugyanis itt kritérium, hogy minél őrültebb szettben érkezz, a gyakorlatokat pedig bömbölő goára végzitek majd el. Az edzést stílusdíjátadó és pezsgőzés követi, és utána is érdemes maradni, ugyanis a napközbeni program részeként fellép a Bohemian Betyars, HOLI, Mákó Rozi és Fodor Dávid, a Betá Betá, lesz Willany Leó táncperformansz, játszóház, erdőfürdő installáció és workshop, jóslás bábbal és még közös versírás is. És a legjobb az egészben, hogy a másnapod sem veszik kárba, hiszen 11 felé már kényelmesen ágyba kerülhetsz!

Forrás: AZVLM Facebook-oldala

Médiatudatosság workshop interaktív színházzal a Manyiban

Mikor? Április 24-én 

Mi történik itt?

A Kameraszínház alkotóközössége (két exSZFE-s) egy olyan kreatív műhelyt álmodott meg, amiben a résztvevők nem nézőként, hanem aktív szereplőként fejleszthetik önismeretüket a színházi és mozgóképes eszközök segítségével. A Manyiba is egy ilyen workshopot hoznak el immár negyedszerre, és ezúttal a közösségi média trendekkel, lehetőségekkel és praktikákkal foglalkoznak majd. Az interaktív foglalkozásokon ránézhetsz a fogyasztói attitűdödre, végiggondolhatod, mit is jelent az életedben a médiahasználat, és közben gondolatébresztő vitákat folytathatsz a többiekkel.

Forrás: MANYI Facebook-oldala

Előadás: A ghosting pszichológiája

Mikor? Április 25.

Mi történik itt?

Mindig izgatottan követem a Pszinapszis témáit, és különösen nagy örömmel telt el, hogy a kezdetektől fogva olyan kérdésekre koncentrálnak, amikről kevés szakirodalmat olvashattunk még. Ghosting mindig is létezett, de az elmúlt években nagyobb figyelmet kapott végre a jelenség. Az ingyenes, online eseményen Tari Annamária klinikai szakpszichológus, Dr. Kővágó Pál PhD pszichológus és Villányi Gergő pszichológus vitatják meg, mik a felszívódás okai és hatásai, és mi határozza meg, hogyan bánunk egymással.

Tari Annamária

Gasztrotörténeti stand up és borvacsora a Púderben

Mikor? Április 25.

Mi történik itt?

A tavaszi szezon utolsó borvacsorájával az édesanyáknak kedveskedik a Púder, de szerencsére ez a titulus nem követelmény a belépéshez. Szóval, ha van anyukád, egy napon talán az leszel, vagy van valakid, aki ilyen terveket dédelget, már biztosan találsz kapcsolódási pontot az eseményhez, ahol a család és az anyaság lesz a fókuszban. Ha a Púderbe látogatsz, megkóstolhatod egy pazar vacsora négy fogását és a ház legjobb borait, miközben meghallgathatod a BTK Történettudományi Intézet történészének, Katona Csabának gondolatait a témával kapcsolatban.

Forrás: Púder Bárszínház Facebook-oldala

A Zwack család nyomában kirándulás

Mikor? Április 30.

Mi történik itt?

A Zwack Unicumot valószínűleg senkinek sem kell már bemutatnom, azt azonban kevesen tudják, milyen család áll a közkedvelt alkohol hátterében. A Sétaműhely buszos túráján bejárhatod a Zwack-rezidenciát, az otthont, ahol a család a zsidótörvények ideje alatt bujkált, valamint az Unicum Házat, ahol még a titkos recept néhány elemét is elárulják. A kirándulás circa három óra hosszú, de mivel nagy részét busszal teszitek meg, egyáltalán nem megterhelő – ha pedig mégis kifáradnál, a végén biztosan felébreszt majd egy kis Unicum.

Forrás: Sétaműhely

Kiemelt kép: a Turbina Facebook-oldala

The post Goaerobic, pszichoevent, gasztro stand up – 6 program, amit még beiktathatsz az áprilisodba first appeared on Forbes.hu.