:

Tartja a „kellemes” sávot a forint

Tartja a „kellemes” sávot a forint

A húsvét óta tartó erősödést csütörtök reggel is tudta tartani a forint, 370,8 körül mozog.

Az elmúlt két hétben megfigyelhető 380-as, fájdalmas sávhoz képest kétségkívül kellemesebb, de még így is egészen magas EURHUF árfolyamra kelhettünk csütörtök reggel. Ha kitart az erősödés, lejjebb tolódni látszik az a gravitációs vonal, amihez a választások óta tapad a nemzeti valutánk:

ha huzamosabb ideig el tudunk szakadni a 380-tól, egy-egy rövidtávú sokkhatás talán már nem a 400-as ajtón való dörömbölést jelentheti.

Persze ez erősen függ a sokk mivoltától és az MNB reakcióidejétől is. Az általában csütörtökönként bejelentett, de bármikor emelhető egyhetes betéti kamatláb az egyik fő eszköze a forint gyengülésének megakadályozására – ennek emelésére most azonban szerencsére nem ad okot a forint.

Az USDHUF, GBPHUF is általános erősödést mutat a pár nappal ezelőtt látott árfolyamokhoz képest, a dollárral szemben hajnal óta azonban minimális gyengülést látni, csütörtök reggelre 342,1 forinton az árfolyam. Cikkünk írásakor a forint a svájci frankkal szemben épp átlépte a 360-as határt, 359,9-en áll a CHFHUF.

Borítókép: Devenath // Pixabay

Korrupciós ügy: őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három munkatársát

The post Tartja a „kellemes” sávot a forint first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés