:
Breaking News

Putyin nukleáris képességű rakétákat tesztel

Putyin nukleáris képességű rakétákat tesztel

Két hónappal az orosz-ukrán háború kitörése után Oroszország nukleáris bombákat is szállítani képes interkontinentális rakétákat tesztel.

TV-ben mutatták azt a jelenetet az oroszok, ahogy Putyinnal közli a katonaság: megkezdték a Sarmat nevű rakéták első tesztfellövéseit Oroszország északnyugati területén. A rakéták hatezer kilométerrel arrébb, a Kamcsatkán csapódtak be, írja a Reuters.

Putyin szerint ez majd arra sarkallja Moszkva ellenségeit, hogy megálljanak és elgondolkodjanak.

A Sarmat tesztelése nem lepte meg a nyugati államokat, de az orosz-ukrán háború által fokozott extrém geopolitikai feszültség pillanatában nem túl megnyugtató Putyin erőfitogtatása.

„Az új komplexum a legmagasabb taktikai és műszaki jellemzőkkel rendelkezik, és képes legyőzni a rakétaelhárító védelem minden modern eszközét. Nincs párja a világon, és nem is lesz még sokáig. Ez a valóban egyedülálló fegyver megerősíti fegyveres erőink harci potenciálját, megbízhatóan biztosítja Oroszország biztonságát a külső fenyegetések ellen, és okot ad a gondolkodásra azoknak, akik az őrjöngő agresszív retorika hevében megpróbálják fenyegetni hazánkat” – mondta Putyin.

Mi történik most a háborúban?

The post Putyin nukleáris képességű rakétákat tesztel first appeared on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés