:

Újabb, több száz milliárdos közbeszerzést nyert Jászai vállalata

Újabb, több száz milliárdos közbeszerzést nyert Jászai vállalata

250 milliárdos keretösszeget nyert el a 4ig által vezetett konzorcium a Digitális Kormányzati Ügynökségtől. Kialakult a tőkeemelés utáni tulajdonosi struktúra.

Általános „kliens oldali” IT eszközök beszállítására kapott az egyik leggadagabb magyar, de kollégáihoz képest egészen szerény fizetéssel rendelkező Jászai Gellért telekommunikációs óriása, a 4ig által vezetett konzorcium 250 milliárd forintos keretösszeget, áll a vállalat Budapesti Értéktőzsdén megjelent közleményében.

A keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az érintett szervezetek igényei
alapján az egyes konkrét beszerzések újra versenyeztetésre kerülnek a keretmegállapodásban résztvevő
konzorciumok között – írja a tájékoztató.

Jól jön a 4ig-nek a lehívható keretösszeg, az eszméletlen tempót diktáló felvásárlási hullám tőkefinanszírozását is segítheti a megnyert közbeszerzés. A 4ig-t a nemzetközi hitelintézetek a javarészt kötvényekből finanszírozott akvizíciók miatt több körben leminősítették, hiszen a hitelből való vásárlások emelik a vállalat kockázati tényezőit. Mindemellett a már beszippantott célpontok – így a Digi, vagy például a Telenor montenegrói leányvállalata – integrációja is emeli a működési kockázatokat.

Ennyit fizet Mészáros Lőrinc az embereinek – mutatjuk az Opus főnökfizetéseit

Stratégiai átalakításba kezdenek

Rendszerintegrátor vállalatból nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoport – írja a 4ig a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében az Antenna Hungária és a vállalat távközlési portfóliójának egyesítésével lezárult transzformációs folyamatról.

A hangzatos szavak annyit jelentenek, hogy a felvásárolt távközlési vállalatok integrációját, konszolidációját kezdi meg Jászai óriása a következő időszakban. A stratégiai átalakulás célja a megvásárolt célpontok között lévő üzleti szinergiák, a méretgazdaságosság kiaknázása.

A stratégiai átalakulás a szervezeti és irányítási struktúrát is átszabja. Az Antenna Hungária Zrt. és a Digi élére új felsővezetők érkeznek, a 4ig távközlési portfólióját pedig Király Istvánra bízzák. Király korábban a Pannon GSM, Magyar Telekom, a T-Systems és a Vodafone vállalataiban is felsővezetői pozíciókat töltött be.

Király érkezésével szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: Jászai marad az Antenna Hungária igazgatóságának elnöke, a 4ig elnök-vezérigazgatója, operatív vezetője pedig Király István lesz. Jelenleg, ideiglenes mandátummal Király a Digi csoport ügyvezető igazgatója is, az Antenna Hungáriát július 1-től irányítja.

A további változások:

A Digi csoport technológiai igazgatója Dévényi István lesz május elsejétől,pénzügyi-beszerzési igazgatói pozícióját Gurbán Sándor kapta,a csoport értékesítési és marketing igazgatója Éberling Judit lesz,a HR-logisztikai igazgató pozícióját pedig Baltay Kristóf tölti be.

Kiemelt kép: BÉT

The post Újabb, több száz milliárdos közbeszerzést nyert Jászai vállalata first appeared on Forbes.hu.