:

Már az oroszok ellen követik el a legtöbb e-mailes kibertámadást

Már az oroszok ellen követik el a legtöbb e-mailes kibertámadást

Az Ukrajna elleni agresszió miatt már az orosz felhasználók a hackerek elsődleges célpontjai – írja a PC World az e-mailes támadásokat figyelő Surfshark legfrissebb adataira hivatkozva.

Az elemzőcég 2022 első negyedévét vizsgálva jutott erre a következtetésre, ugyanis a kérdéses időszakban az orosz felhasználók szenvedték el az e-mail fiókok ellen indított támadások ötödét, és ezzel párhuzamosan 136 százalékkal emelkedett a sikeresen feltört orosz fiókok száma a megelőző negyedévhez képes. Ezzel szemben az ukránok elleni, e-maileket célzó kibertámadások száma 67 százalékkal csökkent az előző év első három hónapjához képest.

Surfshark

Az elemzés rámutat, hogy a magánszemélyek e-mail fiókjain keresztül könnyebb érzékeny információkat szerezni, amik ezt követően akár a kormányzat elleni akciókhoz is felhasználhatók. A cég emellett azt is közölte, hogy az eddigi ismereteik alapján 2022-ben másodpercenként átlagosan két internetező adatait szivárogtatják ki a hackerek.

Birkás Péter további cikkei Súlyos büntetés vár a youtuberre, aki megrendezte a repülője lezuhanásátEz a három telefon jó választás, ha 150 ezer alatt keres korrekt mobiltEgy macska gazdájaként imádtam, hogy mire képes ez a robotporszívó

The post Már az oroszok ellen követik el a legtöbb e-mailes kibertámadást first appeared on 24.hu.