:
Breaking News

Újrahasznosított aksikkal lehetnek még környezetbarátabbak a Budapesten is elérhető e-rollerek

Újrahasznosított aksikkal lehetnek még környezetbarátabbak a Budapesten is elérhető e-rollerek

A Budapesten is e-roller szolgáltatást biztosító TIER együttműködésre lépett a Vertical Values startuppal, ami lítiumakkumulátorok javításával és újrahasznosításával teszi lehetővé az aksik újbóli felhasználását, és ezzel élettartamuk meghosszabbítását – olvasható a cég közleményében.

Kapcsolódó Környezettudatos rollerszolgáltatás érkezett Budapestre 150 elektromos rollerrel jelent meg Budapesten a TIER.

Az elektromos rollerekben és kerékpárokban használt lítiumion-akkumulátorok gyártásához szükséges nyersanyagok bányászata jelentős környezetterheléssel jár, így az akkumulátorcellák újrahasznosítása – a német Vertical Values startuppal együttműködve – egy fontos mérföldkő lehet a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásában, illetve teljes felszámolásában.

Az újrahasznosítás elsődleges forrásai az elektromos járművek akkumulátorai lehetnek,

mivel ezeket jellemzően akkor vonják ki a forgalomból, amikor a jármű teljesítménye kezd elmaradni az ígért hatótávolságtól. Az aksi viszont ilyenkor még mindig 70-80 százalékos töltöttséggel bír. Az újrahasznosítás legnagyobb kihívása, hogy ezek az akkumulátorok több száz lítiumion-akkumulátorcellából állnak, amelyek mind különbözőképpen öregednek, és egy láncszemhez hasonlóan a leggyengébb elem jellemzően az egész rendszer kapacitását csökkenti.

A német Vertical Values megjavítja a meghibásodott e-rollerakkumulátorokat, és kivonja a cellákat a működésképtelen akkumulátorokból. Minden egyes kivont cellán alapos állapotfelmérést végeznek, majd átválogatják és újrahasznosítják ezeket, hozzájárulva ezzel az akkumulátorok élettartamának meghosszabbításához.

A TIER tavaly szeptemberben indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten, jelenleg az I., II., III., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. és a XIV. kerületben érhetőek el, de a tervek szerint a közeljövőben további budapesti kerületre és vidéki városra is kiterjed majd a szolgáltatás.

Birkás Péter további cikkei Mégis megkapják a magyarok a PlayStation streaming szolgáltatásátMár az oroszok ellen követik el a legtöbb e-mailes kibertámadástSúlyos büntetés vár a youtuberre, aki megrendezte a repülője lezuhanását

The post Újrahasznosított aksikkal lehetnek még környezetbarátabbak a Budapesten is elérhető e-rollerek first appeared on 24.hu.