:
Breaking News

Videón, ahogy Trump makog és a saját vívmánya nevével szenved

Videón, ahogy Trump makog és a saját vívmánya nevével szenved

Pedig pár hónapja még ezt szándékozta a nagy milliárd dolláros ötletének. Előfordul.

Donald Trump volt amerikai elnök Ohióban egy szombati kampányrendezvényen hozta szóba saját közösségimédia-platformját, a nem túl izmosan rajtolt Truth Socialt. Legalábbis mintha szóba szerette volna hozni, mikor azt makogta:

„Visszaadtam az amerikai népnek a saját hangját, felépítettem ugyanis a »Trove… Truth Centralt«.”

Mert hát olybá tűnik, a platform gazdájának ilyen simán beletört a nyelve saját kreálmányának a nevébe. Itt nézhető vissza az ominózus pillanat:

Trump doesn’t even know the name of his own social media platform “Truth Social.” pic.twitter.com/ktVpuJDLMk

— Ron Filipkowski (@RonFilipkowski) April 24, 2022

Te se tudod, mi az a Truth Social?

Kínkeservesen rajtolt el februárban a platform, amivel Trump a Facebookról, a Twitterről és a Youtube-ról való kitiltására kívánt reagálni, és aminek a mögötte álló médiavállalát már az induláskor kiüresített tőzsdei céggel, úgynevezett SPAC-vel (special purpose acquisition companyvel) boronálta össze, ezzel pörgetve fel a felé irányuló befektetői érdelődést.

Trump legnagyobb dobása: 10 milliárd dolláros üzlet lehet az új közösségi médiacégéből

Ahogy azt az Insider is összefoglalja, nemcsak hogy leállásokkal küszködtek a rajtkor, de már a mezei regisztrációt is várólista nehezítette. Trumpnak is hetekbe telt, hogy az indulást követően végre ő is kitegye első posztját, az alkalmazás kezdeti erősebb letöltési számai pedig igen hamar bezuhantak.

Sőt, még olyan Trump-párti politikai elemző is akad, konkrétan a volt tanácsadója, a többek közt hamis tanúzás miatt 40 hónap börtönre ítélt, de Trumptól végül kegyelmet kapott Roger Stone, aki a szabadság és igazság zászlaja alatt felvonuló csatornát cenzúrával vádolta meg.

A Truth Social további parádézásáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Bideni pillanat

Trump esetlenkedése azért is érdekes, mert a republikánusok hasonló esetek miatt viccelődnek Joe Biden regnáló amerikai elnökön. Legutóbb azért, mert Biden egy beszéde után várta, hogy valaki kezet rázzon vele. Ő ki is nyújtotta a kezét, csak a színpadra éppen nem jött senki.

Ez lett volna Trump milliárdos ötlete – az indulás után azonnal elvérzett

Borítókép: Marc Nozell // Wikimedia

The post Videón, ahogy Trump makog és a saját vívmánya nevével szenved first appeared on Forbes.hu.