:

Így töröld magad a Twitterről

Így töröld magad a Twitterről

Gyors útmutató. Hátha szükség lesz rá.

„A szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig egy olyan digitális köztér, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdésekről vitatkoznak”

– hangzott el attól az Elon Musktól, akinek 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatára a minap rábólintott kedvenc közösségimédia-platformja, a Twitter.

A világ leggazdagabb embere megvette a világ egyik legfontosabb médiacégét

Finoman szólva sem egyértelmű a cég jövője, sem üzleti lehetőségek tekintetében, sem afelől, alapjaiban véve mihez kezd vele a világ leggazdagabb embere. Itt van azért néhány dolog, ami valószínűleg meg fog változni a madaras pokolban.

Szólásszabadság mindenek fölött – négy dolog, ami valószínűleg megváltozik a Twitternél

Akit esetleg elbizonytalanítana ez a jövőkép, és inkább kapitulálna a Twitterről, nos, törölni úgy tudja a fiókját, ha először inaktiválja azt.

Twitter-fiók inaktiválása

Nyargaljon át böngészőn az oldalsó menüsávba, vagy pedig a mobilalkalmazásban bökjön rá a sarki profilképikonra.Nyomjon rá a Továbbiakra és válassza a Beállítások és adatvédelem pontot (appból látni fogja egyből csak az utóbbit is).Majd a Saját fiók menüpont alatt megtalálja A fiókod inaktiválása lehetőséget.Ehhez be kell pötyögni a jelszót, utána rá lehet bökni a vérvörös Inaktivál gombra.

Mire kell még figyelni?

Az inaktiválás 30 napig tart, ez idő alatt nem lesz elérhető sem a profil, sem a tweetek. A 30 nap lejárta után végérvényesen törlődik a fiók.Ha esetleg le szeretnéd tölteni a twitteres adataid, akkor a fiók inaktiválása előtt el kell küldened a kérésedet és a letöltést is végre kell hajtanod, erre itt a link. Az adatletöltéshez szükséges hivatkozást már nem tudják elküldeni inaktivált felhasználói fiókoknak.

Fontos infó még, hogy az inaktív 30 nap alatt, ha külsős alkalmazásokat kötöttél a fiókhoz (például ha külsős oldalra twitteres bejelentkezési lehetőséget használsz), ezekbe bejelentkezve az app simán helyreállíthatja magától a hátunk mögött hagyott profilt. Emiatt érdemes inaktiválás előtt lecsatolni a külsős appokat is:

Beállítások és adatvédelem.Biztonság és a felhasználói fiók elérése.Alkalmazások és munkamenetek.Csatlakoztatott alkalmazások.Itt pedig egyesével kell lecsatolni az appokat.

Fiók újraaktiválása

Ahogy azt az oldal is megjegyzi, az intaktiválást követő 30 napig még helyre lehet állítani a fiókot, hátha menet közben meggondolnád magad.

Ehhez elég csupán visszajelentkezni a profilba.Rögtön megkérdez minket a platform, hogy szeretnéd-e újraaktiválni magad.Ha pedig azt mondod, igen, mindent visszakapsz.

Szavak és felhasználói fiókok némítása, letiltása

Ha maradnál, de a Musk-ügyből és a Tesla-vezér csiripeléseiből így is eleged van, a profil kikövetése ehhez nem feltétlen elég: némíts le kulcsszavakat, sőt akár Musk fiókját is.

Beállítások és adatvédelem.Adatvédelem és biztonság.Itt menj rá az Elnémított szavak lehetőségre.Látsz itt egy pluszjelet, bökj rá és kezd beírni a némítandó szót, kifejezést (csak néhány példa, érdemes kísérletezgetni: „Musk”, „deal”, „aquire”, „44 billion” stb.).Ki lehet választani, hogy a kezdőlapról, értesítésekből, vagy pedig mindkettőből némítva legyen a megadott szó.Azt is, hogy csak az általad nem követett fiókokra, vagy inkább mindenkire vonatkozzon a szabály.Valamint 24 órától egészen visszavonásig a némítás hosszát is be lehet állítani.Ha mindent kiválaszottál, a Mentésre kattintva lesz érvényes a némítás.

A fiókkorlátozások esetén hozd be a kiválaszott profil oldalát, majd a … gombra kattintva feljön az elnémítás és a letiltás lehetősége is.

Némitásnál a platform nem mutatja tovább a fiók tweetjeit (elrejti őket akkor is, ha más fiók retweetelte a posztot), letiltásnál pedig a fiók se követhet téged és üzenhet neked, valamint te se kapsz onnantól a felhasználóról szóló értesítéseket.

Tudtad? Elon Musk is szerepelt a Forbes magazin címlapján:

Nem zavarja, ha kiröhögik, a messianizmussal együtt jár – na, kiről van szó?

The post Így töröld magad a Twitterről first appeared on Forbes.hu.