:

Carbon Trust minősítést kaptak a Samsung tévéi

Carbon Trust minősítést kaptak a Samsung tévéi

A dél-koreai gyártó 2022-es Neo QLED okostévéi a karbonlábnyomuk csökkentéséért elnyerték a Carbon Trust szervezet „Csökkentett CO2” tanúsítványát – olvasható a cég közleményében. A Carbon Trust globális klímakutató- és tanácsadó szervezet célja, hogy hozzájáruljon a karbonsemleges jövő eléréséhez. A tanúsítvány az egyes termékek karbonlábnyomának folyamatos csökkenését ismeri el. Az értékelés egy egységes nemzetközi rendszer alapján, a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét veszi figyelembe.

Samsung

Idén a Samsung kínálatából összesen tizenegy modell, köztük három Neo QLED 8K és Neo QLED 4K tévé, két QLED, két Lifestyle TV és egy Crystal UHD készülék nyerte el a kitüntetést a termékek tömegének és energiafelhasználásának csökkentéséért.

A Samsung vizuális kijelzők üzletága idén már 30x annyi újrahasznosított műanyagot használhat a gyártás során, mint tavaly, a csomagolásokhoz pedig már nem alkalmaz kapcsokat és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is. A vállalat az újrahasznosított anyagok használatát 2025-ig kiterjeszti továbbá a mobileszközeire- és háztartási gépekre is.

„A televíziós piac egyik fontos szereplőjeként a Samsung számára a technológiai fejlődés mellett kiemelten fontos az emberközpontú megoldások és a környezeti terhelés kérdése is – mondta el Seokwoo Yong, a Samsung vizuális kijelzők üzletág K+F csapatának vezetője és alelnöke. – A jövőben Going Green jövőképünkkel összhangban újabb környezettudatos megoldásokat és fenntartható lépéseket vezetünk majd be.”

Birkás Péter további cikkei Felhagy a hagyományos lámpagyártással a Tungsram, 1600 ember veszíti el a munkájátÉvente súlyos ezrekkel növelhetik a villanyszámlát a készenlétben hagyott eszközökMegvan, mikor áll neki a Vodafone a 3G lekapcsolásának

The post Carbon Trust minősítést kaptak a Samsung tévéi first appeared on 24.hu.