:

Ezért nem áll a tartós benzinárstop pártján a Mol-vezér

Ezért nem áll a tartós benzinárstop pártján a Mol-vezér

Középtávon ki kell vezetni az átmeneti intézkedéseket, vissza kell térni a piaci normákhoz – mondta a szerdán immáron másodszorra meghosszabbított benzinárstop kapcsán Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a vállalat éves közgyűlésén.

Ha ez nem így történne, akkor áruhiány léphet fel, esetleg társadalmi feszültségek keletkezhetnek – tette ehhez hozzá a Mol-vezér, itt minden bizonnyal az 1990. őszi taxissztrájkra utalhatott.

Szerinte azért nem lehet sokáig fenntartani a benzinárstopot, hiszen így elfogynak a például zöldesítésre fordítható erőforrások. Emiatt szerinte a magas energiaárak 2022-ben biztos velünk maradnak, amire nem lehet megoldás a hatósági árak szabályozása.

Az Mfor szerint Hernádi azt is mondta:

Közép-Európa ma nincs abban a helyzetben, hogy egyik napról a másikra leváljon az orosz kőolajról, ezt nem lehet úgy megtenni, hogy negatív hatásai ne érződnének;ha holnaptól nem érkezne orosz kőolaj a Barátság­-vezetéken, akkor 2-4 év között tudjuk biztosítani a régi ellátási szintet, s ez 500-700 millió dollárba kerülne.

Túlélés

Orbán Viktor kormányfő a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy a már tavaly november 15-től élő, 480 forintban maximalizált benzinár még egy ideig velünk marad. A szakma most a túlélésre játszik, de ezt csak akkor fogja elhinni a közvélemény is, ha tényleg százával zárnak be a töltőállomások.

Túlélésre játszik a szakma a benzinárstop újabb meghosszabbítása után

The post Ezért nem áll a tartós benzinárstop pártján a Mol-vezér first appeared on Forbes.hu.

The post Ezért nem áll a tartós benzinárstop pártján a Mol-vezér appeared first on Forbes.hu.