:

51 százalékkal nagyobb a Samsung nyeresége, mint egy éve ilyenkor

51 százalékkal nagyobb a Samsung nyeresége, mint egy éve ilyenkor

51 százalékkal nagyobb nyereséget produkált a Samsung 2022 első negyedévében, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában – derült ki a dél-koreai vállalat beszámolójából.

Az összesített árbevétel a jelzett időszakban 77,78 billió koreai won (21,91 billió forint) volt a vállalatnál, a működési nyereség pedig 14,12 billió won (3,98 billió forint). A növekedés köszönhető többek között az idén tavasszal piacra dobott Samsung Galaxy S22 okostelefon-családnak, de a cég minden üzletágában tarolt, a félvezetőket és a kijelzőket is beleértve – utóbbi esetben az okostelefonokba kerülő OLED panelek jelentik a húzóágazatot.

Kapcsolódó Az éjszakai fotókra gyúrnak rá az új Samsung Galaxy S22 mobilok A jelek szerint a legnagyobb újdonságot ezúttal az éjszakai felvételek készítése közben tapasztalható minőségjavulás jelenti.

A 77,78 billió wonos árbevételből 32,37 billió wont (9,12 billió forint) a mobil üzletág produkált (itt a nyereség 3,82 billió won, azaz 1,08 billió forint), ami főleg annak fényében szép teljesítmény, hogy a chiphiány a dél-koreai gyártót sem kerülte el – elég csak a Galaxy S21 FE jócskán megcsúszott, idén januári premierjére gondolni. Az eredmények a Galaxy S22 család premierje mellett köszönhetők az olcsóbb 5G-s készülékek pozitív fogadtatásának is, ugyanakkor a Samsung továbbra is számol a piaci bizonytalansággal, illetve chip- és nyersanyaghiánnyal, így a közeljövőben a prémium kategóriás, tehát drágábban értékesíthető termékekre fognak fókuszálni.

Birkás Péter további cikkei A Yettel kompenzálja ügyfeleit a hétvégi üzemzavar miattEgyre népszerűbbek itthon az elektromos autókSebezhetőek a Lenovo laptopok, érdemes frissítenie, ha ilyen márkájú gépe van

The post 51 százalékkal nagyobb a Samsung nyeresége, mint egy éve ilyenkor first appeared on 24.hu.