:

Mino Raiola nem halt meg, Instagramon jelentkezett

Mino Raiola nem halt meg, Instagramon jelentkezett

Számos egybehangzó sajtóinformáció szólt arról csütörtökön délután, hogy elhunyt Mino Raiola játékosügynök, aki olyan labdarúgóknak volt menedzsere, mint Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland vagy Matthijs de Ligt. Raiola Instagram-profilján cáfolta a hírt, és hozzátette, nagyon idegesíti, hogy már megint a halálhírét keltik.

Ennek a cikknek korábbi változatában külföldi forrásokra hivatkozva azt írtuk, hosszú betegeskedés után 54 évesen elhunyt Mino Raiola. Egyre több sajtótermék cáfolja az értesülést, és Raiola hivatalos Instagram-profilján is jelent meg cáfolat.

Egészségi állapotom jelenleg: idegesít, hogy négy hónapon belül másodjára ölnek meg. Úgy tűnik, fel tudok támadni, került ki bejegyzés Raiola Instagram-sztorijába a halálhíre elterjedése után

Olasz források alapján az El País azt írta, meghalt a futballvilág egyik legfontosabb és legbefolyásosabb ügynöke, Mino Raiola. Az olasz üzletember agresszív és könyörtelen stílusáról ismert, felrúgta a piac korábbi szabályait, hatalmas aláírási pénzeket kisajtolva a klubokból védenceinek, és persze saját magának. Halálhírét azóta több forrás cáfolja, egy ír lap az ügynökhöz közelálló forrást idéz, aki szerint Raiola bár rossz állapotban van, nem hunyt el.

Menedzserpályafutása során olyan jelenlegi és korábbi sztárok ügyeit intézte, mint Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt, Cris, Maxwell és Ignazio Abate.

Pizzériás fia volt, százmilliódolláros üzleteket intézett

A hét nyelven beszélő és öntörvényű Raiola Hollandiában, Amszterdamban nőtt fel, ahol édesapja Napoli néven nyitott pizzériát, kiskorától kezdve dolgozott itt. Később jogot is tanult, aztán üzletelni kezdett, sorsát azonban az változtatta meg, hogy elszegődött a holland Intermezzo nevű játékosügynökséghez. Folyamatosak voltak a konfliktusai a holland labdarúgó szövetséggel az átigazolási piac szabályozásai miatt. Sok tehetség került hozzá Hollandiában, akiket később is sikeresen képviselt. Számos nagy üzletben is benne volt, ezek közül kiemelkedik, amikor Paul Pogbát 140 millió dollárért vitte a Manchester Unitedhez.

Az idei év nagy transzfere lehet, hogy a norvég Erling Haaland Dortmundból Manchesterbe teszi át a székhelyét, a vörös ördögök helyett a bajnokaspiráns City állhat közel a megegyezéshez. Az utóbbi időben Raiola ezen az üzleten dolgozik.

Az amerikai Forbes 2020-ban a világ 5 legbefolyásosabb játékosügynöke között tartotta számon, közel 900 millió dollárnyi szerződést kezelt akkor az ügynöksége.

Tavaly januárban került be egy milánói kórház intenzív osztályára, egészsége ezt követően meggyengült.

The post Mino Raiola nem halt meg, Instagramon jelentkezett first appeared on Forbes.hu.

The post Mino Raiola nem halt meg, Instagramon jelentkezett appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés