:

Ő Magyarország kedvenc szuperhőse

Ő Magyarország kedvenc szuperhőse

DC vagy Marvel? Batman vagy Pókember? Döntsön a nép – vagyis a közösségi média hangja.

Pókember Magyarország kedvenc szuperhőse – állapította meg és közölte a Forbes.hu-val az online listening eszközeit bevetve, ezen az április 28-i, a Marvel képregénykiadó által nemzetközi szuperhősök napjává nyilvánított napon a Sentione.

DC vagy Marvel?

Ha összehasonlítjuk az online említéseik számát, a két nagy kiadó, a DC és a Marvel közül az utóbbi vezet 67,2 százalékkal, kétségtelenül moziverzumuk, a Marvel Cinematic Universe folyamatos erős teljesítményének köszönhetően.

Ha a kutatáshoz hozzáadjuk az érzelmek elemzését is, a Brand Health Index mérőszámai szerint a két márka fej-fej mellett halad, ha a rájuk vonatkozó tartalmak pozitív és negatív töltetét vizsgáljuk. Kicsivel talán a Marvel a népszerűbb, de mindkét vállalat lelkes közösséget tudhat maga mellett.

A Marvel és a DC Brand Health Indexe. Forrás: Sentione

Batman vagy Pókember?

Az egyes témákhoz leggyakrabban használt hashtageket megvizsgálva a szuperhősök neveit tartalmazók vannak a csúcson: tavaly a #blackwidow és a #spiderman voltak a legnépszerűbbek, természetesen a tavaly bemutatott Fekete Özvegy és Pókember: Nincs hazaút mozik miatt.

A Sentione Szuperhős Social lndexe alapján a szuperhősök rangsora:

BatmanThorPókemberSupermanDoctor StrangeFekete ÖzvegyFekete Párduc

Batman aranyérmét az idén bemutatott, Robert Pattinson-féle új film segíthette a leginkább. Pókember harmadik helyezése valamelyest váratlan, tekintve, hogy a Nincs hazaút a 2021-es év legtöbb bevételt hozó mozifilmje volt globális szinten közel 1,9 milliárd dollárral.

Batman kritika: egy háború kellett, hogy megértsem a mozi lényegét

És ki a magyarok kedvence?

A Sentione országonként is rangsorolta a szuperhősök népszerűségét. Térképre is szedte Európa  országainak kedvenc szuperhőseit, a Brand Health Index alapján felállított rangsorban, 2,7 millió feldolgozott említés alapján. Így jött ki, hogy a barátságos és közkedvelt Pókember a magyarok kedvence.

Európa kedvenc szuperhősei. Forrás: Sentione

The post Ő Magyarország kedvenc szuperhőse first appeared on Forbes.hu.

The post Ő Magyarország kedvenc szuperhőse appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés