:

Személyi kölcsönök: már csak álomfizetéssel van esély topkamatra

Személyi kölcsönök: már csak álomfizetéssel van esély topkamatra

A jegybank felgyorsult kamatemelése áprilisban nem csak a lakáshitelek esetében indított meg kamatemelési hullámot, de komoly hegymenetbe kapcsolta a személyi kölcsönök kamatát is. A kondíciók szigorításával az átlagosnak mondható, 5 milliós kölcsön esetében már nincs 100 ezer forint alatti törlesztőrészlet – derül ki a money.hu Kamattükréből.

A lakáshitelek piacához hasonlóan áprilisban a legtöbb bank szigorított a személyi kölcsön kondícióin is. A top-kamatért már az átlagbér kétszeresét kitevő jövedelmet kell igazolni – olvasható a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményben.

Mi kell egy 5 milliós személyi kölcsönhöz?

A topkamatok ma a személyihitel-piacon a 294 ezer forintos, kedvezmények nélkül számolt nettó átlagbér több mint kétszeresét felmutatni képes, a legalább 600 ezer forintos jövedelmet felmutatni képes adósoknak érhetőek el.

Felfelé menetel a személyi kölcsönök kamata

Az MKB Banknál a legjobb ajánlat kamata 6,99 százalékról 7,99 százalékra emelkedett, ráadásul ehhez már nem elég 350 ezer forintos jövedelem igazolása, a bank 600 ezres jövedelmet vár el.A Takarékbanknál április 1-től a személyi kölcsönök kamatai is emelkedtek, csak a jövedelem átutalást nem vállaló Plusz kategóriában nem volt emelés. Az emelés mértéke a többi kedvezménykategóriában 0,5-1,5 százalékpont, a prémium kategóriában 600 ezer forintos jövedelemátutalás vállalásával 7,99 százalékos kamaton kaphatunk kölcsönt, ami 100 bázispontos emelést jelent.A CIB Bank előrelépő személyi kölcsönénél az emelés mértéke a kedvezménykategóriák függvényében 46-60 bázispont volt.A Cetelemnél a legmagasabb elkért kamat mértéke a kis összegű, hosszú futamidőre igényelt kölcsönök esetében 16,3 százalékról 21,49 százalékra nőtt. A legjobb kamatot az 5 évre igényelt, 3 millió forintot meghaladó kölcsönökre kaphatunk, ennek mértéke most 8,99 százalék a korábbi 8,56 százalék helyett.Az Erste Banknál az emelés mértéke 50-100 bázispont volt hitelösszegtől és jövedelemtől függően. A legolcsóbban 8 millió forintot meghaladó kölcsönt igényelhetünk 400 ezer forintos jövedelem mellett, ám a februári 8,99 százalék helyett ehhez most már 9,49 százalékot kell fizetnünk.Raiffeisen Bank: a kedvezmény nélküli kamat 1 százalékponttal 17,95 százalékra emelkedett, emiatt a kedvezményes kamatok is emelkednek.Az UniCredit Banknál. A legkedvezőbb, 7,38 százalékos ajánlat 7,39 százalékra emelkedett, ám ehhez a 6-10 millió forint összegű hitelt igénylő ügyfeleknek a most bevezetett új kedvezménycsomag kell.

The post Személyi kölcsönök: már csak álomfizetéssel van esély topkamatra first appeared on Forbes.hu.

The post Személyi kölcsönök: már csak álomfizetéssel van esély topkamatra appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés