:

Ukrán Biztonsági Tanács: A magyarok már az invázió előtt tudtak az orosz támadásról

Ukrán Biztonsági Tanács: A magyarok már az invázió előtt tudtak az orosz támadásról

Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője állítja ezt.

Magyar idő szerint este fél 11-kor a Kyiv Independent tweetet osztott meg. Ebben az áll, hogy az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanács vezetője, Olekszij Danilov az állítja, Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megtámadása előtt megosztotta terveit a magyar hatóságokkal. A magas rangú biztonságpolitikai vezető mindezt egy tévéműsorban nyilatkozta. Azt nem közölte, mi alapján álltja ezt.

Security Council secretary: Hungarian authorities knew of Russian full-scale invasion beforehand.

NSDC Secretary Oleksiy Danilov said that Russian President Vladimir Putin shared his plans to launch a full-scale invasion of Ukraine with Hungarian authorities.

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) May 2, 2022

A tweetben ennyi áll, ahogy plusz információt tudunk meg, megosztjuk a Forbes.hu olvasóival.

Orbán Viktor az invázió előtt nem sokkal volt Moszkvában hivatalos úton, akkor találkozott Putyinnal. Utóbb többször is azt mondta, “békemissziója” sikertelen volt. Sajtóhírek szerint a Fidesz felsővezetésének sem beszélt arról év elején, hogy a háborút reális veszélynek látja, a kampányban is úgy tűnt, hogy váratlanul érte a háborús téma a kormánypártot.

The post Ukrán Biztonsági Tanács: A magyarok már az invázió előtt tudtak az orosz támadásról first appeared on Forbes.hu.

The post Ukrán Biztonsági Tanács: A magyarok már az invázió előtt tudtak az orosz támadásról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés