:

Miller Dávid: Még most is azon igyekszem, hogy elfogadjam, én vagyok az X-Faktor műsorvezetője

Miller Dávid: Még most is azon igyekszem, hogy elfogadjam, én vagyok az X-Faktor műsorvezetője

Fél ötkor kelt, hogy az RTL reggeli műsorát vezesse, onnan szinkronizálni, majd egy üzleti meetingre ment, míg végül megérkezett a keddi Forbes Kilövésre Miller Dávid műsorvezető, énekes és színész. Korán jött sikerről, méltatlanul elfeledett szerepekről és a személyes márkáról is kérdezte őt Gólya Ági, a Forbes újságírója.

„A szinkronban 25 éve tart az árstop”

A 30 sikeres 30 alatti fiatalokról szóló lista első oldalán szerepel a sokoldalú Miller Dávid, aki az X-Faktor és az RTL Reggeli műsorvezetője, az idei Red Bull Pilvaker házigazdája volt, emellett zenél, színészként számos sorozatban játszott, és még mindig csak 26 éves. Sűrűek a napjai, a hajnali kelést leszámítva azonban mindent örömmel csinál. A szinkron különösen közel áll a szívéhez, varázslattal tölti el, ahogy egy kis zárt stúdióból legkülönbözőbb karaktereknek adhat hangot saját anyanyelvén.

„Nem a pénzért szinkronizálok. Maradjunk annyiban, hogy valahogy ott is árstop volt olyan 25 évvel ezelőtt, ami azóta is tart, de szerencsére megengedhetem magamnak, hogy másból éljek, a szinkront pedig azért csinálom, mert nagyon szeretem.”

Dávid arról is mesélt, hogyan lett az RTL legsikeresebb showműsorának, az X-Faktornak az arca. Az Alvilág című, a csatornán pár éve futó sorozatban szerepelt, majd felkérték, hogy az RTL online felületére készülő kibeszélőműsornak legyen az első vendége. A forgatáson derült ki számára, hogy a felvétel nem fog adásba kerülni, mivel épp más műsorvezetőket fog vendégként castingolni. „Természetesen reggel fél 10-kor a szabadidőmben ehhez semmi kedvem nem volt, ezért egy kicsit talán többet engedtem meg magamnak, mint amit normál esetben egy interjú során megengedtem volna. Hátradőltem, szépen feltettem a lábamat az asztalra, és elkezdtem – nem szeretem ezt a szót, de – trollkodni. Mélyvíz volt ez a castingolt műsorvezetőknek és nekem is. Visszamenőleg bocsánatot is kérek tőlük, de meg kellett ezt valahogy oldani.”

A casting végén odament hozzá az RTL Klub műsorigazgatója, hogy megkérje, vállalja el a kibeszélő vezetését, amit akkor Miller feldúltan elutasított. Egy év múlva azonban csörgött a telefonja, és rákérdeztek, lenne-e kedve, ambíciója fél év múlva az X-Faktor házigazdája lenni. Bizonytalan volt, mivel sosem csinált ilyet előtte, mégis igent mondott a felkérésre. Így került először az RTL Reggelibe, hogy gyakoroljon, azonban a járvány miatt a felkészülési idő másfél évre nőtt.

Az Álarcos Énekesben való szereplés előtt vacillált, hogy elvállalja-e, az RTL-nél úgy gondolták, a leleplezése után kezdik majd el építgetni a személyes márkáját. Arra azonban se ő, se a műsor készítői nem számítottak arra, hogy a banánjelmezt viselő Dávid kerül ki végül győztesként. Az RTL részéről bizalmat kapott, hagyták kibontakozni és nyugodtan terelték mindaddig, amíg a csatorna egyik vezető arcává vált.

Rengeteget készült az X-Faktor vezetésére.

„Otthon ismételgettem, hogyan mondjam majd azt, hogy »Jó estét kívánok mindenkinek!« úgy, hogy ne legyen se túl hangos, se túl halk.”

Óriási meglepődéssel fogadta, hogy egy kisebb negatív visszhang után viszonylag hamar elfogadta őt a közönség, nem kapott negatív kommenteket. „Azt mondták, próbáljam meg az önbizalmamba építeni és elfogadni, hogy most már én vagyok az X-Faktor műsorvezetője. Ezen igyekszem most is.”

Fotó: Orbital Strangers

Kipróbálná magát a kamera mögött is

„Nem feltétlenül titulálnám most színészként magamat, mindig annak mondom magamat, ami akkor prioritás. Ezek most a műsorvezetés és a zenélés.” A színészet jelenleg háttérbe szorult az életében, azonban a kamera mögötti feladatok is elkezdték jobban érdekelni. Producerként is kipróbálta magát, egy kollégájával épp sorozatot kezdtek el fejleszteni streaming-szolgáltatókkal. A projektben egyébként színészként is részt vesz, „a költséghatékonyságot szem előtt tartva”, viccelődik.

Szülei (Miller Zoltán és Ullmann Mónika színészek) féltették, de gyorsan elfogadták, hogy hozzájuk képest Dávid teljesen más világban lett ismert, nem gondolja, hogy ma hátráltatná a média világában végzett munkája a színészi előremenetelét. „Nem mondom, hogy nem vert hevesen a szívem, amikor felhívtam apukámat, hogy az X-Faktor műsorvezetésére készülök. Nem azért, mert szégyellnem kellett volna, csak én abban nevelkedtem, hogy ő visszaadott színdarabokat azért, mert lekettőzték valakivel az X-Faktorból (kettős szereposztás esetén két színész külön játssza ugyanazt a szerepet – a szerk.), és azt éreztem, hogy az a munka, amit ő eddig ebbe beletett, az értelmetlen” – fejtette ki a fiatal műsorvezető, de végül nem bánta meg, hogy kitartott az elhatározásánál. 

Az érzéseire hallgat azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes elvállalni, mi szolgálja hosszú távon a karrierjét. „Látom a határokat, és képes is vagyok arra, hogy ezeket a határokat lefektessem, és hogy mások számára is egyértelművé tegyem, hogy ezek a határok ott vannak, és legyenek tiszteletben tartva. Egyébként nem azt mondom, hogy ez olyan könnyű és nem küszködök vele, de szerintem megéri ehhez ragaszkodni.”

Dávid idén felkerült a Forbes 30/30 listájára is – lapozz bele itt!

The post Miller Dávid: Még most is azon igyekszem, hogy elfogadjam, én vagyok az X-Faktor műsorvezetője first appeared on Forbes.hu.

The post Miller Dávid: Még most is azon igyekszem, hogy elfogadjam, én vagyok az X-Faktor műsorvezetője appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés