:

Ezt mondta a pénzügyminisztériumi tanácsos, amikor 190 milliót találtak nála

Ezt mondta a pénzügyminisztériumi tanácsos, amikor 190 milliót találtak nála

Pályázati visszaélések, vesztegetés gyanúja miatt csaptak le a nyomozók több pénzminisztériumi dolgozóra.  

A Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál egy széfből

összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő, ami állítása szerinte nyugdíjba vonult édesanyja pénze,

számolt be csütörtökön a 24.hu.

Összesen 18 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot érintő vesztegetési ügynek, közülük hét gyanúsítottat már őrizetbe is vettek, közölte korábban a Központi Nyomozó Főügyészség.

A gyanú szerint az elkövetők vesztegetések útján részben a költségvetésből, részben európai uniós támogatásokból finanszírozott – a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében kiírt – pályázatokkal kapcsolatban követtek el korrupciós bűncselekményeket, foglalta össze a 24.hu. A benyújtott kérelmekkel igényelt támogatás összértéke mintegy tízmilliárd forint.

Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség szerint a letartóztatott pénzügyminisztériumi tanácsos kialakított egy jól szervezett rendszert, amelyben ő tartotta a kapcsolatot a pályázatírókkal, valamint a támogatást igénylő cégek vezetőivel,

akiknek ő vagy az általa bevont további hivatalos személyek jogtalan előnyért cserébe segítettek abban, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek.

The post Ezt mondta a pénzügyminisztériumi tanácsos, amikor 190 milliót találtak nála first appeared on Forbes.hu.

The post Ezt mondta a pénzügyminisztériumi tanácsos, amikor 190 milliót találtak nála appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés