:
Breaking News

Jobban vezetnek az androidosok, mint az iPhone felhasználók

Jobban vezetnek az androidosok, mint az iPhone felhasználók

Az androidos okostelefont használó felhasználók biztonságosabban vezetnek, mint az iPhone tulajdonosok – derül ki a járműbiztosítással foglalkozó amerikai Jerry napokban publikált kutatásából. A két hét alatt, 20 ezer sofőr bevonásával elvégzett felmérés eredménye szerint a Google operációs rendszerét használó sofőrök minden tekintetben ügyesebbek, mint azok, akik iOS-t futtató Apple telefonnal rendelkeznek. Az eredményt 13 millió levezetett kilométer alapján állították össze, olyan kategóriákat vizsgálva, mint a figyelmetlenség (distraction), a sebesség (speed), a kanyarodás (turning), a gyorsulás (accelerating) és a fékezés (breaking).

Mindegyik kategóriában az androidos felhasználók produkáltak jobb eredményeket, a legnagyobb különbséget pedig a figyelmetlenség terén mutatta ki a felmérés. Ez a kategória azt mutatja meg, hogy vezetés közben mennyire vonja el a sofőrök figyelmét a mobilkészülékük.

A kutatást megrendelő Jerry szerint az eltérésekben szerepet játszhat, hogy az almások általában véve fiatalabbak, nagyobb eséllyel vállalnak kockázatot, és jobban jellemzi őket az érzelem-alapú vezetés. Ezt a cég két korábbi kutatással is igyekszik alátámasztani: az egyik arra jutott, hogy az androidosok lelkiismeretesebbek és szabálykövetőbbek, a másik szerint pedig az iPhone tulajdonosok hajlamosabbak az érzelmi reakciókra, ami akár gyorshajtásban, hevesebb fékezésben és élesen bevett kanyarokban is megnyilvánulhat.

Birkás Péter további cikkei Régebbi Samsung mobilok is megkapják az idei csúcsmodellek egyes funkcióitFeleségül vett egy hologramot, de ma már nem tud kommunikálni veleHúzós áron jönnek a Sony vadonatúj OLED tévéi

The post Jobban vezetnek az androidosok, mint az iPhone felhasználók first appeared on 24.hu.